Imant kreditą ar kredito kortelę

Oro uosto darbuotojai prieš skrydį patikrina jūsų bagažą, o bankai, lizingai, vartojimo kredito įmonės ir kitos finansų įstaigos prieš skolindamos nuskenuoja finansinio pajėgumo bagažą. Nuo to, kas guli jūsų „bagaže“, priklausys, ar gausite finansavimą (taip/ne), kiek jums tai kainuos (palūkanos) ir kitos sąlygos (pvz., pradinis įnašas).

Perkant naują telefoną

Mobilaus ryšio operatoriai pasidomės jūsų finansinio pajėgumo CV, kai pirksite telefoną su sutartimi arba pasirašysite telekomunikacijų sutartį. Lizingo bendrovės žvilgtels į kredito istoriją, kai telefoną norėsite nusipirkti išsimokėtinai buitinės technikos parduotuvėse.

Skolinantis studijoms

Kartais tenka girdėti, kad studijų paskolos išduodamos visiems studentams, kurie jų pageidauja. Tačiau yra ne taip. Studijų paskola iš esmės yra toks pats finansinis įsipareigojimas, kaip lizingo ar vartojimo kredito sutartis. Todėl prieš išduodami paskolą studijoms, bankai visada domisi ligšioline finansine drausme.

Ieškant darbo

Didelė tikimybė, kad jūsų finansinio pajėgumo CV bus patikrintas darbinantis finansų įstaigose. Jos bene geriausiai žino, kad prognozuojant žmogaus elgseną ateityje, verta nukreipti žvilgsnį į elgseną praeityje. Bankai ir kiti skolintojai – ne vieninteliai, kuriuos gali sudominti kandidato finansinė elgsena. Tarp dažniau tikrinamų – degalinių operatoriai, investicijų valdytojai, buhalteriai, finansinių paslaugų centrų darbuotojai.

Nuomojantis būstą

Studijavę ir gyvenę Vokietijoje ar Jungtinėje Karalystėje žino, kaip Vakarų europiečiai mėgsta patikimus nuomininkus. Praktika „pasitikėti, tačiau tikrinti“ nedideliais žingsneliais atkeliauja ir į Lietuvą. Atėjus apžiūrėti senesnės statybos buto nuomai, parodyti savo ataskaitos, ko gero, niekas neprašys. Tačiau ieškodami aukštesnės klasės būsto Vilniaus senamiestyje, nenustebkite, jei būsto šeimininkas prieš įteikdamas buto raktus paprašys parodyti ir kredito istorijos ataskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)