„Problemų su leidimų gavimu tiesti „Nord Stream 2“ daugiau nėra, projektas bus įgyvendintas“, - kalbėdamas forume „Rusijos energetikos savaitė“ pabrėžė Vladimiras Putinas.

Jis pakartojo ankstesnį savo pareiškimą, kad Rusija šį projektą įgyvendins viena, jei „Gazprom“ partneriai iš jo pasitrauktų.

1,23 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekis, kurio projektinis pralaidumas pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų per metus, turėtų būti parengtas naudoti 2020 metų pradžioje. Jis bus nutiestas greta jau veikiančio Rusijos eksporto dujotiekio ir padvigubins jo pajėgumą.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partneriai - Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ - yra projekto finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Projekto sąmata siekia beveik 10 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)