Socialinę saugumo keliuose akciją lygiai tokiu pat - Būk matomas - pavadinimu Daugiavaikių šeimų asociacija „Mes“ organizavo šešerius metus.

Kaip Eltai sakė akcijos savanorė, asociacijos narė Skaidrė Vainikauskaitė-Tomaševičienė, akcija organizuota socialinio verslo pagrindu, kooperuojantis su vietos visuomenės sveikatos biurais, mokyklų bendruomenėmis, bendradarbiaujant su sportininkais ir scenos atlikėjais kaip geros valios ambasadoriais, savanorystės pagrindais kviečiant talkinti asociacijai priklausančias daugiavaikes mamas.

„Ir tos mamos noriai talkina, nes turi po 3-6 vaikus ir puikiai žino, kaip svarbu, kad tie vaikai keliuose būtų matomi. Gausių šeimų tėvai kasmet nemokamai „apatšvaituoja“ po kelis tūkstančius vaikų įvairiuose Lietuvos kampeliuose, nes taip supranta savo kaip visuomenininkų pareigą“, - sakė 4 vaikų mama.

S. Vaikinauskaitei-Tomaševičienei buvo siurprizas sužinoti, kad spalio 2 d, praėjus 6-eriems metams nuo Daugiavaikių šeimų asociacija „Mes“ iniciatyvos „Būk matomas“, tokiu pat pavadinimu akciją paskelbė Susisiekimo ministerija.

„Į trasą išeina Susisiekimo ministerija ir trenkia unikalią, titaniškomis intelektinėmis pastangomis išgimdytą socialinę akciją, kurios pavadinimo neįmanoma su niekuo supainioti ir pamiršti, nes jis yra vienintelis toks ir nepakartojamas, o ir pats pavadinimas skamba nelyginant valstybės rūpesčio paprastu žmogumi himnas - būk matomas“, - ironizavo S. Vainikauskaitė-Tomaševičienė, pažadėdama būti matoma per rinkimus.

Pasak J. Pocienės, jos nenustebino toks ministerijos poelgis. „Yra buvę ir ankstesnių akibrokštų šia tema, kuomet buvo viešinama „Nebūk briedis“ akcija. Deja, ji virto tik dar vienu „šauniu“ pinigų „įsisavinimo“ projektu, kuriame, mano žiniomis, pasipelnė „švogeriai“, - sakė Daugiavaikių šeimų asociacijos vadovė.

J. Pocienė pažadėjo, kad, nepaisant tokių akibrokštų, socialinė saugumo akcija „Būk matomas“ vėl keliaus po Lietuvos mokyklas. Pirmas šiais metais miestas, kuriame bus „apatšvaituoti“ visų mokyklų mokiniai, - Jonava, nes čia atsirado rėmėjų, kuriems svarbus vaikų saugumas.

„Vilniaus mokykloms aukas ir toliau rinksime „Armyday“ kareiviškos košės pagalba kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį prie „Akropolio“, visų lauksime nuo spalio 27-osios dienos“, - sakė J. Pocienė.

Pakomentuoti situaciją paprašyta Susisiekimo ministerija Eltai atrašė apgailestaujanti ir atsiprašanti daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ dėl sutapusio socialinės akcijos pavadinimo.

„Mūsų žiniomis, toks socialinės akcijos pavadinimas nėra įregistruotas Valstybiniame patentų biure. Informuojame, kad Susisiekimo ministerija kartu su šios akcijos partneriais Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir AB „Lietuvos paštas“ vakar (antradienį. - ELTA) prasidėjusios akcijos pavadinimą skubiai pakeis“, - rašoma Susisiekimo ministerijos komentare.