Po to, kai Sočio trasoje Valtteri Bottas į priekį praleido L. Hamiltoną, pastarasis finišo liniją kirto pirmas ir lenktynininkų įskaitoje persvarą prieš pagrindinį varžovą kovoje dėl čempiono titulo Sebastianą Vettelį padidino iki 50 taškų. Jei ne suomio pagalba, skirtumas galėjo būti 43 taškai.

Pats L. Hamiltonas teigia, jog jam nebuvo malonu dėl to, kad „Mercedes“ turėjo taikyti komandinę taktiką, bet teigia, jog į viską žiūri platesniu kampu.

„Jaučiausi dviprasmiškai. Suprantu ko norėjo komanda. Ji norėjo, kad skirtumas būtų 10 taškų. Toks buvo tikslas - skirtumas ne trys, ne septyni, o dešimt taškų. Tuo metu jaučiausi dviprasmiškai, nes žinojau ir supratau ko norėjo komanda, bet tuo pačiu žinojau, kaip tokioje situacijoje jaučiasi kitas pilotas“, – pasakojo L. Hamiltonas.

„Kai kovojama dėl čempionų titulų, žmonės nepamena kas blogo ar gero nutiko sezono metu. Jie prisimena tik tuos, kurie nugalėjo.“

„Prisiminkite Michaelį Schumacherį. Jis iškovojo septynis čempionų titulus. Ar kovoje dėl tų titulų visi priimti sprendimai buvo teisingi? Sunku pasakyti. Bet siekiant užsitikrinti titulus abejose įskaitose, dažniausiai buvo priimami protingi sprendimai.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.