Viena priežastis, pasak jo, tai, kad partijos Lietuvoje apskritai yra nepopuliarios.

„Partijų populiarumas yra visiškoje apačioje, žemiau nebuvo nieko. (...) Žmonės vis dar nenori tapatintis su partijomis“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Antras veiksnys, pasak politiko, nulėmęs, kad „valstiečiai“ negali pasigirti partijos narių skaičiumi, yra tai, kad „valstiečiai“ niekada nežadėjo postų.

„Valstiečių ir žaliųjų sąjunga niekada nežadėjo postų ar ko nors ateinant į partiją, ką turėjo galimybę ir darė tos partijos, kurios buvo sisteminės ilgą laiką. O ateiti žmogui tiesiog idėjiškai yra sudėtinga“, - sakė V. Pranckietis. Pasak jo, „valstiečiai“ tikslingai neskatina partijos narių gausėjimo.

„Neskatiname to pasipildymo, manau, kad tie, kurie yra apsisprendę, jie visada turi kelią į partiją, o tie, kurie nori tik pritarti, tai jie pritaria balsuodami už partijos programą“, - aiškino V. Pranckietis.

Tačiau „valstiečiams“ priklausantis Seimo vadovas pabrėžė, kad ateityje reikėtų daugiau skirti dėmesio partijos struktūros stiprinimui.

„Valstiečių ir žaliųjų sąjunga tikrai galėtų ateityje labiau pasirūpinti struktūra ir nuolatiniais veikėjais tam, kad ji būtų nuolat palaikoma ir kuriama. Čia yra mūsų šiek tiek silpnesnė pusė, nes mes laikomės daugiausiai kaip visuomenininkų veikla“, - lūkesčius dėstė politikas.

ELTA primena, kad Teisingumo ministerija paviešino naujausius partijų narių sąrašus.

Gausiausia šiuo metu išlieka Lietuvos socialdemokratų partija, kuriai priklauso 17 677 nariai. Antra - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, joje - 14 243 nariai. Trečia - Darbo partija, turinti 12 517 narių. Ketvirtas pagal dydį politinis darinys - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, kuriam priklauso 7 722 nariai. Seimo valdančiajai Lietuvės valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklauso 4 332 nariai, o tik šių metų balandžio 12 d. įregistruotai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai priklauso 3 277 nariai.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 29 partijos. 2 iš jų likviduojamos, dar 3 inicijuojamas likvidavimo procesas. Partijos narių turi būti ne mažesnis nei 2 tūkst. 24 veikiančioms partijoms iš viso šiuo metu priklauso daugiau nei 117 tūkst. Lietuvos piliečių.