Projektui skirta 400 tūkst. eurų parama pagal Lietuvos kaimo plėtros programą.

Kaip nurodoma pranešime, „KG Group“ priklausančiame Domantonių paukštyne šiuo metu veikia septynios, 1970 metais statytos paukštidės. Dvi iš jų buvo renovuotos 2015 metais, kitos - prieš dešimtmetį. Aštuntąją, šiuo metu nenaudojamą paukštidę planuojama nugriauti, vietoje jos pastatant visiškai naują.

„Ši investicija sustiprins „KG Group“ lyderystę ir garantuos darbo vietas Alytaus rajone gyvenantiems darbuotojams“, - pranešime cituojamas „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas.

Planuojama, kad vietoje senosios paukštidės atsiras 2100 kv. m pastatas, kuriame bus galima auginti iki 40 tūkst. viščiukų broilerių, taip 18 proc. padidinant bendrą Domantonių paukštyno išauginamų viščiukų kiekį.

Žadama, kad diegiamos inovatyvios paukščių auginimo technologijos taip pat pagerins gyvūnų laikymo sąlygas, leis geriau kontroliuoti produkcijos kokybę, didins veiklos efektyvumą.

Paukštidei įrengti bus įsigyjamos specialiai „KG Group“ suprojektuotos šildymo, ventiliacijos, klimato valdymo ir apšvietimo, taip pat lesinimo ir vandens tiekimo sistemos. Įsigyta technika padės užtikrinti paukščių auginimo gerovės reikalavimus ir efektyviai naudoti energijos išteklius, mažins paukščių ligų riziką, nurodoma pranešime.

Taip pat argumentuojama, kad numatomi įsigyti grūdų bokštai dėl technologinių savo savybių padės išlaikyti aukštą pašarų kokybę.

Projektą „KG Group“ planuoja baigti 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)