Daugiau nei metus dirbę inžinieriai sukūrė realaus dydžio automobilį, idealiai atitinkantį iš plieno ir anglies pluošto pagamintą modelį. Tam prireikė daugiau nei 1 milijono „Lego“ detalių ir neįtikėtino kruopštumo, mat atkurti teko ne tik automobilio kėbulą, bet ir visas jo detales. Pavyzdžiui, „Bugatti“ logotipu pažymėtus ratlankius, stabdžių diskus, žibintus, atkartojančius tai, ką daro tikrojo „Bugatti“ žibintai. Netgi vairas papuoštas dideliu gamintojo logotipu.

„Lego“ akcentuoja ir tai, kad iš konstruktoriaus pagamintas automobilis turi funkcijų, kurias turi ir tikrasis modelis. Pavyzdžiui, aktyvų galinį aptaką, prisitaikantį prie važiavimo greičio.

Toks detalumas davė savo: automobilis sveria 1500 kg – tai maždaug 400 kg lengviau nei tikrasis „Chiron“.

Dar įdomiau yra tai, kad automobilis skirtas ne tik pasižiūrėjimui – juo iš tiesų galima važiuoti. Jei „Chiron“ po kapotu turi W16 motorą, generuojantį beveik 1500 AG ir leidžiantį iki 100 km/val. pagreitėti per 2,5 sek., tai iš „Lego“ pagamintas superautomobilis turi 2300 žaislinių varikliukų, generuojančių 5,3 AG ir leidžiančių išvystyti maždaug 20 km/val. greitį.

Kurdama automobilį „Lego“ komanda pasiskolino tikras „Bugatti“ padangas, o kai kurias konstruktoriaus detales teko sustiprinti plieno rėmu. Visgi „Lego“ dievagojasi, kad klijų automobilyje, kurio 90 proc. sudaro konstruktorius, nebuvo naudota.

Beje, yra ir dar vienas skirtumas, „Bugatti“ iš „Lego“ lyginant su tikruoju. Jei realus „Chiron“, kainuojantis 2,5 mln. JAV dolerių, yra varomas visais keturiais ratais, „žaislinio“ automobilio varančioji ašis – užpakalinė.

Kūrinys iš „Lego“ – vienintelis toks modelis, tad įsigyti visiems norintiems tokio automobilio nepavyks niekaip. Visgi norintiems savo namuose turėti mėlyno superautomobilio kopiją išeitis yra: „Lego“ parduoda sumažintą jo versiją, kainuojančią apie 400 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)