Deja, tenka grįžti prie šios istorijos ir pasakoti ją iš naujo, tik šįkart – tikrą, tokia, kokia atsiskleidė labai greit, vos Magdai patekus į naujus namus... Pasirodo, Magda atvyko su skaudančia paslaptimi. Naujai šeimininkei iš karto sukėlė įtarimą pernelyg didelis pilvas ir visiškas šlapimo nelaikymas, todėl nieko nelaukusi nuvyko į vet. kliniką. Po tyrimų – smūgis į paširdžius: Magda sunkiai serga, jai pažengęs kepenų vėžys ir stiprus šlapimo takų uždegimas. O Magdutė tuo metu iš dėkingumo laižo savo naujai šeimininkei rankas, net neįtardama, kas dedasi jos viduje, sužinojus naujienas, kurioms visai nebuvo pasiruošusi, apie kurias nė žodeliu nebuvo užsiminta atiduodant Magdą.

Senieji šeimininkai nieko nenori girdėti apie Magdos grįžimą į namus sulaukti saulėlydžio ten, kur ji visą laiką gyveno. Finansiškai prisidėti prie gydymo irgi negali. Naujoji šeimininkė lieka visiškai viena su sunkiai sergančia Magdute. Ir prie viso situacijos kėblumo, ji mums paskambinus sako: „Na, bet kas bus jeigu dabar ir aš ją išduosiu? Ne, viskas... Pasiėmiau, tai ir būsim iki galo. Baisu, bet kelio atgal nėra.“ Ir keičia dabar Magdutei pampersus kaip kūdikiui, ir duoda vaistus, ir išgyvena dėl jos jau kaip dėl savo, nors dar tik pažindinasi.

Draugai, kai Magda ieškojo namų, rodės, tiek daug žmonių laikė už ją kumščius. Bet dabar reikia labiau apčiuopiamos pagalbos. Magdutės naujoji šeimininkė neseniai gydė savo šuniuką (taip, ji turi dar vieną) ir išleido tam daug pinigų, o dabar ant galvos užkritusiom bėdom ji niekaip nebuvo pasiruošusi. Pažadėjome pabandyti suorganizuoti pagalbą Magdos gydymui. Jau čia pat laukia naujas vizitas pas veterinarus, kurio metu reikalingi šlapimo tyrimai, bakteriologinis tyrimas, echoskopija, antibiotikai, galbūt papildai... Gydytoja prognozuoja, kad prie sėkmingo gydymo Magda dar gali apie metus pilnavertiškai pagyventi (o kas žino, gal ir daugiau?). Ar galime dėl jos pasistengti ir visi, kuriems rūpėjo, prisidėti bent lašeliu prie Magdos geresnės savijautos?

Visiems, kam rūpi Magda, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą.

Mokėjimo paskirtyje nurodant linkėjimą: „Magdute, gyvenk!“.

VšĮ Naminukai; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 („Swedbank“).

Jeigu norėtumėte Magdutei perduoti kažkokią materialinę paramą (papildų, pampersų, kokybiško maistelio), kreipkitės 8 648 30077 Naminukai, Vilnius.