LS pirmininkas Eugenijus Gentvilas jau pripažino, kad tokią idėją puoselėja Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Kaip rodo visuomenės nuomonės apklausos, LS reitingai yra žemi. LS pirmininko E. Gentvilo aiškinimu, po skandalo, kilusio prieš porą metų, partijoje esą įvyko nemažai pokyčių. Pavyzdžiui, įvesti skaidrumo standartai, nuo 2016 metų į politinius postus renkami liberalai yra nutraukę dalyvavimą viešųjų įstaigų veikloje, atnaujinti partijos įstatai. „Dėl skaidrumo, manau, atlikome daug pakeitimų. Linkiu kitiems tai daryti“, - sakė E. Gentvilas.

Pasak jo, pastaraisiais metais liberalus buvo užklupusi ne viena krizė. LS yra pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje, prieš metus iš partijos pirmininko pareigų pasitraukė R. Šimašius, buvo paviešinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma, kurioje LS vadinamas koncerno „MG Baltic“ projektu.

„Nežinau, kas po tokių smūgių, VSD pažymoje parašytų niekų nepatirtų žalos. Žinoma, patiriame reputacijos žalą, kitų dalykų.

Tačiau nereikia karksėti, kad oi, blogai. Kaip jaučiuosi? Kopūsto lapas ant uodegos nukrito. Sunkus tas lapas, bet nusipurtėme jį ir einame į priekį“, - kalbėjo LS lyderis.

Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus Algio Krupavičiaus teigimu, „šią partiją akivaizdžiai kausto įšalas - Liberalų balsas politikos lauke gerokai susilpnėjęs, beveik negirdimas“. Tačiau, politologo manymu, LS veiklos postūmiu turėtų tapti savivaldos rinkimai. „Jiems įvykus bus galima žengti drąsesnius žingsnius - gaivinti LS tokį, koks jis kadaise buvo, arba reorganizuoti į kitą liberalią organizaciją su naujais vadovais. Savivaldos rinkimų rezultatai bus vienas labai svarbių signalų pasirenkant tolesnę strategiją ir taktiką“, - sakė A. Krupavičius.