Pirmą kartą tarp 32 pajėgiausių Europos klubų patekę kauniečiai kartu su Maltos, Slovakijos ir Azerbaidžano komandomis varžysis dėl vienintelio kelialapio į Elitinį etapą.

Trečiadienį „Vytis“ susitiks su pagrindiniais grupės favoritais Azerbaidžano rinktinės pagrindu suburta „Araz Naxcivan“ ekipa. 2010 ir 2014 m. būsimieji lietuvių varžovai užėmė trečiąją vietą tuomet „Futsal Cup“ pavadinimu vykusiame prestižiniame turnyre.

Ketvirtadienį „Vyčio“ laukia akistata su grupės šeimininkais slovakų „Lučenec“ salės futbolininkais, o paskutinėse rungtynėse šeštadienį teks išmėginti jėgas su Maltos čempione „Valletta“.

Į prie Vengrijos sienos esantį Lučeneco miestą Lietuvos čempionai ir taurės laimėtojai atvyko autobusu. Šią vietą pasiekti lėktuvu itin nepatogu – reikėtų su persėdimu skristi į Bratislavą ar Budapeštą bei dar bent keletą valandų važiuoti autobusu.

Į Slovakiją „Vytis“ išvyko sekmadienio naktį, o galutinį kelionės tikslą pasiekė pirmadienio popietę. Įsikūrę viešbutyje futbolininkai kelias valandas ilsėjosi bei vakare surengė lengvą treniruotę nedidelėje viešbučio aikštėje, kurios pagrindinis tikslas – išsijudinti po kelionės.

Antradienį „Vytis“ turės galimybę treniruotis Lučeneco arenoje, kur ir vyks visos aštuntos grupės rungtynės.

Slovakijoje Kauno klubo sudėtis bus kiek pasikeitusi – komandai teko atsisveikinti su Kolumbijos rinktinės nariu Andresu, taip pat komandoje neliko Eisvino Utyro. Tiesa, jų vietos neliko tuščios – buvo pasirašytos sutartys su brazilais Barbosa ir Matsumoto.

Permainų neišvengta ir trenerių štabe. Abipusiu susitarimu buvo nutraukta sutartis su ukrainiečių treneriu Pavelu Pikalovu, o „Vyčio“ vairą perėmė garsus Brazilijos treneris Luciano Mistura. Šis specialistas yra dirbęs vyriausiuoju treneriu keliose Brazilijos aukščiausios lygos komandose, taip pat treniravęs Brazilijos studentų rinktinę. Tokio lygio specialistas mūsų šalies salės futbolo klubų dar niekada nebuvo treniravęs.

FK "Vytis" Slovakijoje (klubo nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)