Kaip akcentuojama ŽŪM pranešime, paraiškos priimamos tik esant nenugalimos jėgos aplinkybėms, pavyzdžiui, dėl paramos gavėjo mirties, ilgalaikio paramos gavėjo profesinio nedarbingumo, stichinės nelaimės, turinčios didelį poveikį žemės ūkio valdai, ir panašių aplinkybių.

„Žemės ūkio veiklos subjektas turi per 15 darbo dienų nuo tos dienos, kai sužinojo arba galėjo sužinoti apie nenugalimos jėgos aplinkybes (bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 31 dienos), savarankiškai užpildyti ir patvirtinti paraišką adresu https://paseliai.vic.lt. Jeigu to padaryti nėra techninių galimybių, visada galima kreiptis į savivaldybę ar seniūniją pagal žemės ūkio valdos centro adresą“, - nurodo ŽŪM.

Savivaldybės ar seniūnijos darbuotojas arba žemės ūkio veiklos subjektas dokumentus (prašymą priimti pavėluotą paraišką, vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentų originalus ir patvirtintą paraišką) turi išsiųsti paštu Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA). Ji, gavusi minėtus dokumentus, priima sprendimą dėl vėluojančios paraiškos priėmimo.

ŽŪM atkreipia dėmesį, kad po spalio 31 dienos paraiškos nebus priimamos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją