Kaip informuojama pranešime spaudai, koncernas „MG Baltic“ neturtinės žalos atlyginimo reikalavimu papildė savo anksčiau pateiktą ieškinį, kuriuo prašė V. Bako teiginius, kad „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės (organizuoto nusikalstamumo) požymius ir „MG Baltic“ padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą, pripažinti neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją.

„Siekiame, kad asmuo, paskleidęs tikrovės neatitinkančią informaciją ir taip pažeidęs mūsų teises, teismo būtų įpareigotas prisiimti asmeninę atsakomybę. Esame teisinė valstybė, ir jei politikai to nesupranta bei nesuvokia savo elgesio padarinių, tikime, kad teismas juos įpareigos būti atsakingais už savo veiksmus“, – teigia „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

Kaip teigiama koncerno pranešime, jei ieškinys būtų patenkintas, iš V. Bako teismo priteista suma būtų skiriama Vasario 16-osios fondui, kuris finansuoja šaliai reikšmingus istorinius projektus.

„MG Baltic“ teismui taip pat yra pateikęs ieškinį dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją.

Juknevičienė palaiko Baką

Su NSGK pirmininku V. Baku DELFI kol kas nepavyko susisiekti. NSGK pirmininko pavaduotoja iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Rasa Juknevičienė sakė esanti p. Bako pusėje.

„Man atrodo, kad ieškinys yra nepagrįstas. Nes tyrimas vyko, tyrimo medžiagoje ir išvadose yra įrašytos tokios formuluotės. Kas – dėl žalos, tai aš nepamenu, kad ten būtų parašyti tie pinigai, man atrodo, čia buvo pirmininko interpretacijos. Bet ką dabar padarysi, yra teisinės procedūros, matysime, kaip teismas reaguos? Bet šiaip aš esu NSGK pirmininko pusėje“, – sakė R. Juknevičienė.