Puikiai gynėsi vilniečiai po dviejų kėlinių pirmavo beveik dvigubai – 49:27, o po trijų ketvirčių – daugiau nei 30 taškų (74:43).

Paskutinis kėlinys tebuvo tik formalumas, o jo metu „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis leido pasireikšti ir jaunesniems krepšininkams. Bene geriausiai šuo šansu pasinaudojo jauniausias lygos krepšininkas 17-metis Marekas Blaževičius, kuris vos per 15 minučių surinko 13 taškų ir atkovojo 4 kamuolius. Šešias ir aštuonias minutes šiose rungtynėse atitinkamai žaidė Aistis Piliauskas ir Lukas Kvedaravičius.

Šeimininkų gretose vėl žibėjo Lietuvos rinktinės puolėjas Eimantas Bendžius, kurio sąskaitoje – net penki taiklūs tritaškiai ir 17 taškų. Įspūdingai atakuojantis E. Bendžius per pirmus tris turus iš viso pataikė jau 11 tolimų metimų iš 17-os (65 proc.).

15 taškų nugalėtojams surinko Dominique'as Suttonas (7 atk. kam.), po 13 – Evaldas Kairys (12 min., 6/7 dvitaškiai, 1/2 bauda) ir Marekas Blaževičius.

Svečių gretose pastebimiausias buvo Mindaugas Lukauskis su 18 taškų (4/5 tritaškiai). 12 taškų pridėjo Martynas Gecevičius (4/12 tritaškiai), 10 – Kšyštofas Lavrinovičius.

Jo brolis Darjušas pasirodė itin nesėkmingai ir sukrapštė vos 1 tašką (0/8 metimai iš žaidimo).

Tai – trečia iš eilės Dainiaus Adomaičio auklėtinių pergalė šiame LKL sezone: prieš tai „Rytas“ patiesė tiek Utenos „Juventus“ (87:57), tiek Kėdainių „Nevėžį“ (80:70).

Tuo metu iš pagrindų pasikeitusi Virginijaus Šeškaus kariauna liko su vienu laimėjimu: prieniškiai prieš tai namuose 93:78 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“, bet 53:74 neprilygo Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)