Į šiuos klausimus pabandė atsakyti tikras „YouTube“ kanalo gerbėjas Gediminas Damašius, kelerius metus keliantis savo vaizdo įrašus į puslapį ir uoliai juo besidominantis.

Savo įraše jis atskleidė, kokius konkrečius žingsnius atlikti, kad pavyktų prisidurti, o gal ir uždirbti visai reikšmingą sumą iš keliamų filmukų į „YouTube“. Pasirodo, tai visai nesunku ir tą padaryti gali kiekvienas.

Turi atitikti sugriežtintus reikalavimus

G. Damašius teigia, kad neseniai „YouTube“ sugriežtino taisykles ir jas pasunkino, todėl nors užsidirbti gali kiekvienas, prieš tai reikės tam tikro įdirbio.

„Šiuo metu yra nustatyti limitai, kad jeigu nori gauti pinigų ir savo kanalą monetizuoti, turi turėti bent 1000 prenumeratorių ir bent 4000 valandų peržiūrų per pastaruosius 12 mėnesių. Tik tada gali prašyti YouTube , kad priimtų tave į partnerių programą“, – paaiškina jis.

Įgyvendinus šias sąlygas, žingsniai, ką reikia padaryti, nesudėtingi.

Pirma, reikia nueiti į savo YouTube paskyrą ir paspausti „Kūrėjų studija“. Tada turite paspausti „Kanalas“ ir vietoje, kurioje parašyta „Pajamų gavimas“ – paspausti „Įgalinti“.
Kaip uždirbti iš YouTube

„Dar vienas žingsnis, kurį turite padaryti, – susikurti „Google adSense“ paskyrą. Šioje paskyroje jūs užpildote visus laukelius – t. y. vardas, pavardė, pinigų gavimo metodas – turite pasirinkti, kaip „YouTube“, kaip „Google“ jums išmokės pinigus. Yra trys metodai: galima juos gauti į nurodytą banko sąskaitą, galima gauti per „PayPal“ arba gauti fizinį laišką su čekiu, kurį vėliau galėsite išsigryninti.

Taip pat nepamirškite nurodyti adreso, kur gyvenate, šalies. Viskas, kas jums beliko padaryti, tai apjungti adSense paskyrą su „YouTube“ kanalu“, – aiškino jis.

Anot G. Damašiaus, uždirbus pirmuosius 10 eurų, vaizdo įrašų kūrėjas turėtų gauti laišką į namus adresu, kuris buvo nurodytas kuriant „Google adSense“ paskyrą.

„Google paprasčiausiai nori pasižiūrėti, ar tikrai gyvenate tuo adresu toje šalyje“, – pažymi jis.

Peržiūrų skaičius – dar ne viskas

G. Damašius papasakojo, kokias reklamas galima sutikti „YouTube“, mat būtent dėl jų galima gauti pinigų.

„Yra trys reklamos tipai. Pirmas – persidengiantys skelbimai vaizdo įrašuose. Tai tokie stačiakampio formos reklamos baneriukai vaizdo įrašo apačioje.
Kaip uždirbti iš YouTube
Antras tipas – praleidžiamieji vaizdo įrašų skelbimai. Dažniausiai juos galima praskipinti (liet. praleisti) po 5 sekundžių žiūrėjimo.
Kaip uždirbti iš YouTube
Trečias tipas – remiamos kortelės viršutiniame dešiniajame kampe. Tai tiesiog stačiakampio formos reklamytė viršutiniame dešiniajame kampe“, – supažindino jis.
Kaip uždirbti iš YouTube

G. Damašiaus teigimu, kai vaizdo įrašas peržiūrimas, „YouTube“pradeda savame rodyti visokias reklamas.

Jeigu ant tų reklamų kuris nors žiūrovas paspaudžia, „YouTube“ gauna pinigus iš reklamdavio, kuriais gali pasidalinti ir su asmenimis, įkėlusiais vaizdo įrašą. Tačiau tam yra keletas sąlygų.„Daug kas mano, kad video kūrėjas gauna pinigus už tai, kiek peržiūrų sugeneruoja jo vaizdo įrašas. Bet tikslu būtų pasakyti, kad jis gauna pinigus tik tada, kai žiūrovas paspaudžia ant šalia esančių reklamėlių, ir tik paspaudus reklamėlę „YouTube“ pasiimą liūto dalį ir šiokį tokį centą numeta kūrėjui.

Jeigu vaizdo įrašas peržiūrėtas 1000 kartų, bet nei vienas vartotojas nepaspaudė ant reklamos arba visi jie naudoja „AdBlock“ programėlę – nulinis rezultatas. Taigi už 1000 peržiūrų kūrėjas gali nieko negauti.

Bet jei 1000 žiūrovų peržiūrėtų vaizdo įrašą ir visi jie paspaustų ant tų reklamėlių, nueitų į tuos puslapius, vaizdo įrašo kūrėjas gautų gana solidžią sumą“, – sako jis.

Kada pinigai atkeliauja iki kišenės

Puslapio fanas pasakoja, kad pinigų suma, kurią pasiekus „Google“ išmokės pirmąjį „YouTube“ atlyginimą, priklauso nuo gyvenamos šalies ir joje naudojamos valiutos.

„Pavyzdžiui, šį vaizdo įrašą daugiausia žiūri lietuviai, o mes turime eurą, tai jeigu norite gauti pirmąjį atlyginimą, teks pasiekti 70 eurų. Perėjus šią ribą, „Google“ kitą mėnesį jums perves susikaupusią sumą jūsų nurodytu metodu.
Kaip uždirbti iš YouTube

Kaskart kai peržengiu 70 eurų ribą, man „Google“ kitą mėnesį išmoką atlyginimą“, – sako vyras, rodydamas, kad, pavyzdžiui, už rugpjūčio mėnesį jam buvo pervesta apie 76 eurų suma.

„Jeigu per mėnesį 70 eurų nesukaupėte, tie pinigai niekur nedings – jie persikels į kitą mėnesį“, – pažymi G. Damašius.

Kaip uždirbti iš YouTube
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)