Pasak politiko, kai kalba eina apie Lietuvos nacionalinį saugumą, partinė priklausomybė neturėtų būti svarbi. Ažiotažą sukėlusiam politinės korupcijos tyrimui vadovavęs V. Bakas savo feisbuko paskyroje skelbia apsilankęs Šakiuose, kur išreiškė paramą sekmadienį vyksiančiuose rinkimuose dalyvausiančiai konservatorių atstovei. Feisbuko profilyje „valstietis“ pasidalino ir nuotrauka, kurioje jis yra kartu su konservatore.

„Kai kalba eina apie Lietuvos saugumą, esame vieningi, nepaisant partinių priklausomybių, pažiūrų skirtumų. Galime ginčytis dėl požiūrio į mokesčių dydį, biudžetą, tačiau savo šalies kryptį pasirinkome ir tvirtai apsisprendėme dėl jos. Vargu, ar zanavykai kada nors kam nors suteikė mandatą tam, kad atstovautų „Rosatom“ ar padėtų kitų šalių specialiųjų tarnybų žmonėms įgyvendinti savo interesus“, - feisbuke rašo V. Bakas.

Politikas pabrėžė, kad sekmadienį Zanavykų apygardoje vyks balsavimas dėl Lietuvos saugumo ir geopolitinio pasirinkimo.

„Suvalkija padovanojo Lietuvai daugumą Nepriklausomybės akto signatarų. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir šį kartą. Šis balsavimas rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą - tai balsavimas dėl Lietuvos saugumo ir geopolitinio pasirinkimo“, - apibendrino „valstiečiams“ priklausantis V. Bakas.

Tuo tarpu „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neišsakė paramos konservatorių atstovei. Pasak Seimo vadovo, reikšti paramą opozicijos atstovei yra nesaugu.

Poreikis organizuoti rinkimus į tuščią vietą parlamente atsirado M. Basčiui atsisakius Seimo nario mandato. Buvęs socialdemokratas sprendimą trauktis priėmė po nesėkmingos apkaltos prieš jį Seime. Prieš tai Konstitucinis Teismas pripažino politiką šiurkščiai pažeidus Konstituciją, nuslėpus ryšius su buvusiu KGB pareigūnu.

Sekmadienį vyks antrasis rinkimų turas.