Penktadienį nenumatytame plenariniame posėdyje Seimo nariai, pateikinėję klausimus pretendentui, komentavo ir jo naują šukuoseną. Todėl R. Žemaitaičiui teko aiškintis ir dėl garbanų.

„Pagražėjęs kolega" - taip į kandidatą į Seimo vicepirmininko pareigas kreipėsi parlamentaras Kęstutis Masiulis.

„Esate „degtukas", tikiuosi, kad garbanos ir statutas jus prigesins", - svarstė Antanas Matulas.

R. Žemaitaičio kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus pristatė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Naujasis politiko įvaizdis:

Atsikratė nemažai antsvorio

Neseniai DELFI rašė, jog Remigijus Žemaitaitis pastaruoju metu stebina savo pakitusiomis kūno linijomis. Plika akimi matyti, jog politikas gerokai sulieknėjo. Paaiškėjo, kad jis tik pakeitė savo valgymo įpročius ir viską padarė savarankiškai. Apie gyvenimo būdo pokyčius jis papasakojo ir DELFI skaitytojams.

Seimūnas pasakojo, jog pastebėjęs didėjantį svorį jis susirūpino savo sveikata. „Tuomet pradėjau savarankiškai reguliuotis mitybą. Anksčiau buvo normalu vakare užkandžiauti bei dar pasiimti ledų. Pamačiau, kad nėra iš to nieko gero (juokiasi).

Daug dirbant tiesiog nebuvo galimybės sveikai maitintis, todėl apsiribodavau kava ir kokiu nors sumuštiniu, kitu užkandžiu, šokoladu. Vakare tuomet alkanas bėgdavau prie šaldytuvo. Nuo tokio maisto greitai norisi valgyti“, – pasakojo jis.

Dabar tokius produktus ir patiekalus kaip pyragai, cepelinai, kepta duona, tortai ir kt. jis suvalgo pirmoje dienos pusėje ir mažesnėmis porcijomis.

„Neatsisakiau visko, bet vakarais to vengiu ir jei vieną dieną leidžiu sau daugiau, kitą maitinuosi sveikai. Pamačiau, kad per dieną suvalgau dviejų dienų normą, todėl dabar susiplanuoju dieną ir žinau, kiek ir ko galėsiu suvalgyti, kad gaučiau visas reikalingas kalorijas“, – pasakojo pašnekovas.

Jis pagalbos į sporto ar mitybos specialistus taip pat nesikreipė ir sako, kad jiems visiems reikėtų atimti licencijas, nes tik gyvendamas to žmogaus gyvenimą gali patarti mitybos ar sveikatos klausimais. „Juk kiekvienas yra labai skirtingas ir ne viską pasako sporto treneriui ar dietologui“.

Šiandien žinomas politikas sveria 83 kg ir skaičiuoja, jog atsikratė visų 35 kg, kuriuos priaugo dirbdamas Seime ir dėl stuburo problemų. Nepaisant mitybos pokyčių jis dukart savaitėje vaikšto gamtoje, plaukioja baseine bei kartais užsiima pilatesu, kuris yra ypač naudingas turintiems stuburo problemų.

„Lietuva yra toks gražus kraštas ir gamtoje galima vaikščioti ar bėgioti, kad leisti laiką sporto klubuose bei kvėpuoti prakaitu man atrodo tiesiog absurdiška“, – savo pasirinkimą paaiškino politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)