Mondello parko trasoje šonaslydžio varžybos vyksta jau penkiolika ir čia visada laimėdavo tik Airijos sportininkai. Tradicijų laužyti neketino šių metų čempiono titulą užsitikrinęs Jamesas Deane'as – robotu pravardžiuojamas sportininkas kvalifikacijoje surinko 94,3 taško ir užėmė pirmą vietą. Norvegas Tor-Arne Kvia su 91 tašku liko antras, o trečią – ketvirtą vietas pasidalino broliai Shanahanai Conoras ir Jackas, abu pelnę po 90,3 taško.

A. Vaškelis su 80 taškų liko dvidešimtas, o B. Čirbai 61 taško neužteko norint patekti į pagrindines varžybas. Šių metų Lietuvos čempionas liko 35-as.

TOP 32 kovose A. Vaškelis susitiko su Didžiosios Britanijos atstovu Maksu Carteriu, tačiau važiavimų metu padarė klaidą ir turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

Šeštame Europos šonaslydžio etape nugalėjo J. Deane'as finale nugalėjęs lenką Adamą Zalevskį. Ant trečiojo podiumo laiptelio lipo airis Paulas McCarthy, kuris mažajame finale po pakartotinės kovos nugalėjo latvį Janisą Eglite.

Viską susumavus, B. Čirba absoliučioje lenktynininkų įskaitoje liko 17-oje vietoje, A. Vasiliauskas – 20-as. Tačiau įvertinus šalių metinę įskaitą, Lietuva užėmė 5-ąją vietą. Mus pralenkė tik Latvija, Vokietija, Lenkija ir Airija.