Apie sportą su asmeniniu treneriu įvairiose gyvenimo būdo laidose bei populiarių portalų ar žurnalų puslapiuose pasakoja vis daugiau Lietuvos įžymybių. Sveika gyvensena, fizinis aktyvumas tampa mada, kuria seka tiek jaunimas, tiek vyresni. Vis tik svarbu atminti, kad siekiant ilgalaikių pokyčių ir visapusiškos naudos tiek išvaizdai, tiek fizinei bei emocinei sveikatai, svarbu ne vaikytis madų ir aklai kopijuoti bičiulius, kolegas ar žymių žmonių patarimus. Norint išvengti nusivylimo, traumų ir pasiekti užsibrėžtų rezultatų sveikai bei veiksmingai efektyviausiai gali padėti asmeninis treneris, rašoma atsiųstame pranešime spaudai.

Renkantis specialistą, su kuriuo dirbsite individualiai ir praleisite daug laiko, 30 metų patirties sporto srityje turintis treneris, tarptautinis mokytojas, „Aeromix“ mokymų centro lektorius David Stauffer, pataria kliautis intuicija.

Ekspertas rekomenduoja pirmenybę teikti treneriui, kuris turi puikų humoro jausmą, prie kurio jaučiatės laisvai ir galite išsakyti savo pageidavimus, abejones, sunkumus, su kuriuo smagu, tačiau svarbiausia – su kuriuo saugu, kuris nesužeis jūsų, nepakenks ir padės pasiekti užsibrėžtus tikslus. Taip pat pasidomėkite, ar treneris yra baigęs kursus asmeninio trenerio ar turi diplomą. Nors diplomas savaime ne visada atspindi darbo kokybę, tačiau tai yra rodiklis, kad asmuo yra disciplinuotas ir nori tobulėti, investavo savo laiko ir pinigų į mokymus tam, kad taptų geresnis specialistas.

Suteikite progą ir naujokams

Nors platus klientų ratas dažnai rodo, kad treneris puikiai dirba, vis tik nereikėtų nuvertinti ir naujų specialistų, kurie savo klientus dar tik renka – jie netgi dar stipriau motyvuoti stengtis jums padėti įgyvendinti savo tikslus ir palikti gerą įspūdį.

David Stauffer

Įvertinkite ir trenerio išvaizdą – ar ji tvarkinga, ar profesionali sportinė apranga atspindi propaguojamas vertybes (ant rūbų neturėtų būti alkoholio, tabako ir pan. produktų prekių ženklų reklamų, įžeidžių užrašų, necenzūrinės kalbos). Treneris neprivalo būti raumenų kalnas, tačiau turėtų būti sportiškas ir gebėti be vargo taisyklingai atlikti visus pratimus, kuriuos rekomenduoja klientams.

Viena svarbiausių savybių sėkmingam treneriui – komunikaciniai gebėjimai ir reputacija. D. Stauffer pataria niekada prie klientų nekalbėti apie kitus klientus, skleisti pozityvią energiją, o jei nėra ką gero pasakyti, tiesiog patylėti. Itin svarbu būti dėmesingu, aptarnauti savo klientus profesionaliai ir pagarbiai, padėti jiems įsivažiuoti į sveikesnį, aktyvesnį gyvenimą, palaikyti ir smagiai leisti laiką. Jei esami klientai bus laimingi ir patenkinti, jie savo įspūdžiais pasidalins su aplinkiniais.

D.Stauffer išskiria pagrindines keturias taisykles, kurių turėtų laikytis sėkmingas, geras asmeninis treneris:

1. Gerbkite savo klientus, nekalbėkite apie juos su kitais klientais.

2. Būkite punktualus ir visada laikykitės žodžio.

3. Prajuokinkite savo klientus – žmonės mėgsta smagų laiką, ieškokite būdų treniruotes rengti linksmai.

4. Saugokite klientus nuo traumų, sužeidimų – susižeidęs asmuo turi likti namuose ir treniruotę praleisti. Nepamatuoti krūviai, netinkamai parinkti pratimai ar nesaugi treniruočių aplinka, inventorius, dėl ko žmogus galėjo susižeisti, gali smarkiai pakenkti jūsų verslui, pajamoms ir reputacijai viešumoje, nes blogos žinios sklinda iš lūpų į lūpas daug greičiau nei geros.

Asmeninės treniruotės – efektyvesnės

David Stauffer

Fitneso profesionalas asmeninio trenerio paslaugomis pasinaudoti skatina žmones, kurie grupinėse treniruotėse jaučia, kad nėra patenkinti savo rezultatais, negali pasiekti užsibrėžtų tikslų. Grupinėse treniruotėse treneris fiziškai nepajėgus kiekvienam skirti asmeninio dėmesio, tad dažnai sportuojantieji nepakankamai giliai supažindinami su pratimo intensyvumu ir atlikimo technika. Individualus darbas padeda geriau parinkti asmeniškai tinkamiausią krūvį, intensyvumą, išlavinti atlikimo techniką, pataisyti klaidas – visa tai padeda efektyviau sportuoti ir įgyvendinti savo tikslus.

Nors asmeniniai treneriai dabar ir patys neretai tampa matomi viešumoje, o profesijos prestižas ir paklausa vis auga, svarstantys apie tokį karjeros kelią turėtų atminti, kad tenka ne tik džiaugtis klientų pasiekimais ir kardinaliais pokyčiais, bet ir prisiimti didžiulę atsakomybę. Būti tiesiog šauniu vyruku ar mergina nepakanka. Jau 30 metų fitneso srityje dirbantis D.Stauffer – profesionalus sportininkas ir pedagogas, prisipažįsta, kad jam didžiausiu iššūkiu tapo pardavimai.

„Turėjau išmokti paprašyti pinigų, parduoti savo paslaugas. Aš taip mylėjau savo darbą, kad imdamas pinigus iš pradžių jaučiausi nepatogiai, tad daug gilinausi į rinkodaros, socialinių tinklų naujųjų technologijų, mobiliųjų programėlių subtilybes“, – atskleidžia ilgametę patirtį sukaupęs profesionalas.

Plačiau savo žiniomis su Lietuvos treneriais Milane gyvenantis profesionalas dalinsis spalio mėnesį. Į Vilnių jau trečią kartą jis atvyks vesti „Aeromix“ mokymų centro organizuojamo dviejų dienų seminaro „Total functional training“. D.Stauffer mūsų šalies specialistams pristatys inovatyvų kopėčių metodą. Užsiėmimai skirti grupinių užsiėmimų ir asmeniams treneriams bei pažengusiems klientams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją