Apkaltino pedofilija

Kaltinimus pedofilija ir vaikino nuotrauką feisbuke paskleidė tiesiog vardu pasidalijęs vartotojas. „Kauno rajone šitas p****** išžagino 5 ir 7 metų mergaites“, – tokią žinutę vartotojas paliko prie nuotraukos, kurioje įamžintas vaikinas sėdėjo atsirėmęs į savo automobilį. Nuotraukoje aiškiai matėsi vaikino veidas, taip pat automobilis ir pusė automobilio valstybinio numerio.

Internautai ėmė dalytis šia nuotrauka, tačiau atsirado ir tokių, kurie suabejojo skleidžiama informacija ir nuotrauka pasidalijusio vaikino prašė pateikti įrodymų.

Viskas prasidėjo nuo konflikto

Netrukus komentaruose pasirodė ir kita versija – esą nuotrauka pasidalijęs vaikinas tiesiog taip kerštavo vaikinui, su kuriuo sukonfliktavo. Tą DELFI patvirtino ir nuotraukoje esančio vaikino draugas.

„Situacija paprasta. Žmogus nuotraukoje pardavinėjo automobilį feisbuke, vienoje grupėje, – teigė nuotraukoje esančio vaikino draugas. – Jis (pasako feisbuko vartotojo, patalpinusio nuotrauką – DELFI) pakomentavo „galvą išsitrink“, o mano draugas, kad nebūtų nesąmonių, paprasčiausiai ištrynė komentarą. Tada viskas persikėlė į asmenines žinutes, kur jie tarpusavyje apsižodžiavo ir paskutinė (nuotrauką patalpinusio vaikino) žinutė buvo „Tu, gaidy, patalpinsiu tavo nuotrauką“. Taip iš išplito šmeižtas.“

Nuotrauką paviešinusio vaikino anketa feisbuke kelioms valandoms buvo dingusi, tačiau ketvirtadienio popietę vėl atsirado. Nuo trečiadienio iki penktadienio popietės šiuo įrašu pasidalijo apie 11 tūkstančių feisbuko vartotojų.

Nuotraukoje esantis vaikinas DELFI teigė, kad bandė susisiekti su vaikinu, kuris patalpino jo nuotrauką, tačiau susitarti dėl nuotraukos pašalinimo nepavyko. Jis taip pat patvirtino, kad dar trečiadienio vakarą kreipėsi į e-policiją dėl šmeižto, o ketvirtadienį, jau žinodamas vaikino tikrą vardą ir pavardę – nuvyko ir į policijos komisariatą.

Beje, penktadienį nuotrauką įkėlęs vaikinas ištrynė šimtus komentarų, kuriuose buvo kalbama apie tai, kad tai tėra šmeižtas, tačiau nuotrauka iš feisbuko dar nedingo, ja vis dar galima dalytis, nes prierašas prie jos vis dar nepakeistas – vaikinas nuotraukoje vis dar kaltinamas pedofilija.

Gresia net baudžiamoji atsakomybė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė DELFI patvirtino, kad nukentėjęs asmuo kreipėsi į pareigūnus, šiuo metu pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes.

„Už tikrovės neatitinkančios informacijos, kuria siekiama pažeminti kitą asmenį, skleidimą numatoma ir baudžiamoji atsakomybė. Šiuo atveju, pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamuojo kodekso 154 straipsnį, numatoma ne tik bauda, laisvės apribojimas arba areštas, bet ir laisvės atėmimas iki vienerių metų“, – DELFI teigė J. Kazragytė.

Policijos atstovės teigimu, šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas, nė vienas asmuo nėra sulaikytas. „Įvertinus visas aplinkybes bus nuspręsta, kokią atsakomybę asmeniui taikyti: administracinę ar baudžiamąją“, – teigė atstovė.