Pats tris įvarčius pirmenybėse pelnęs A. Dziuba yra įsitikinęs, kad Rusijos futbolininkai galėjo žaisti jų finale.

„Man buvo labai skausminga žiūrėti pusfinalį tarp Anglijos ir Kroatijos. Esu tikras, kad, jeigu mes būtume laimėję 11 baudinių seriją prieš kroatus, tai ant tos bangos būtume įveikę ir anglus, dar ypač namuose. Bet finale būtume šimtu procentų nusileidę Prancūzijai. Gali būti, kad ir labai stipriai – 2:5 ar 2:6. Bet tai jau būtų nesvarbu. Mes būtume finale ir tai liktų amžiams“, – vienoje TV laidoje kalbėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ snaiperis.

Pirmą kartą istorijoje Rusijoje vykusiose 2018 m. planetos pirmenybėse jų šeimininkai tapo vienais didžiausių turnyro atradimų ir nužygiavo net iki ketvirtfinalio, kuriame tik po 11 metrų baudinių serijos 3:4 (2:2; 1:1) apmaudžiai nusileido būsimai vicečempionei Kroatijai.

Nepaisant to, visa šalis iki šiol šlovina Rusijos futbolininkus, kurie prieš turnyrą pagal FIFA reitingą buvo priešpaskutiniai tarp visų 32 dalyvių.

Primename, kad rusai ne tik pirmą sykį per 32-ejus metus apskritai prasibrovė į atkrintamąsias, bet jose dar ir kaip reikiant patriukšmavo: išmetė už borto 2010-ųjų čempionę Ispaniją, o ketvirtfinalyje buvo tik per plauką nuo kroatų skalpo.

Kroatai pusfinalyje 2:1 (1:1) po pratęsimo eliminavo anglus, bet finale 2:4 neprilygo prancūzams. Tuo metu išsikvėpę Anglijos atstovai mače dėl trečios vietos 0:2 neatsilaikė prieš Belgiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)