Skaičiuojama, kad pasaulyje moterys vidutiniškai gauna beveik ketvirtadaliu mažesnį atlyginimą nei vyrai. Renginyje dalyvaus ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius António Guterresas, Kroatijos, Estijos, Maltos prezidentės, Norvegijos ir Bangladešo premjerės, Pasaulio banko vadovas. Ji taip pat sakys kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, kur akcentuos tarptautinių organizacijų stiprinimo klausimą.

„Globalias problemas tarptautinės organizacijos vis sunkiau įveikia, nes atsiranda kai kurių šalių, kurios nemano, kad daugėja problemų, mėgina save izoliuoti, todėl mažėja tarptautinių organizacijų įtaka, atsiduriama nacionalinių interesų akligatvyje, blokuojami Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos sprendimai – tomis temomis ir kalbėsiu Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

Čia dalyvaus daugiau nei 150 šalių vadovai. Mes visi kalbėsime apie tai, kaip toliau panaudoti daugiašalę diplomatiją, kad Jungtinės Tautos ir toliau galėtų atlikti savo keltą uždavinį, kodėl buvo sukurtos“, – LRT RADIJUI sakė šalies vadovė.