Tokio buvusios finansų ministrės atsako sulaukė M. Starkevičiūtės Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje trečiadienį ryte išsakyti priekaištai.

„Bandžiau patekti pas ponią Šimonytę, bet ji tik nurodymų iš Prezidentūros klausė, su niekuo nesusitikinėjo. Sakau taip, kaip buvo“, – finansų krizę tiriantiems politikams pasakojo M. Starkevičiutė.

Ji teigė bandžiusi kelis kartus susitikti su I. Šimonyte. „Prašiausi į priėmimą, ji visada atsisakydavo. Pasiteiravau (Finansų ministerijoje – DELFI) neoficialiai, tada visus vardais pažinojau, daug metų ten dirbau, tai man pasakė, kad yra uždrausta iš Prezidentūros, o Šimonytė griežtai klauso“, – sakė M. Starkevičiūtė.

Margarita Starkevičiūtė

Pati į pasisveikinimą neatsakydavo

I. Šimonytė į šiuos žodžius atsakė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Na ir pabaigai, nes auditorija liepė pasiteisint. Nebuvo nė vieno atvejo, kai būčiau pati kaip nors parodžius poniai Starkevičiūtei duris.

Nėra nė vieno man žinomo atvejo, kai man kas nors iš ministerijos buvo pranešęs, kad atėjo ponia Starkevičiūtė ir reikalauja būti įleista, ar skambina ir nori susitikti. Kaip bet kuris ministras turėjau priėmimus Vyriausybėje kas ketvirtį – niekada nebuvo atėjusi.

Ką ten, ji net mane lėktuve į Briuselį susitikusi (gana dažnai teko tuo metu) į pasveikinimą neatsakydavo. Maždaug tiek bobiškų reikalų“, – parašė ji.

I. Šimonytė šią savaitę pranešė dalyvausianti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų organizuojamuose pirminiuose prezidento rinkimuose.

Parlamentinį tyrimą dėl finansų krizės atliekančio Seimo BFK pirmininką Stasį Jakeliūną konservatoriai kaltina politinių sąskaitų suvedinėjimų. Tačiau pats S. Jakeliūnas tvirtina, kad jo tyrimo tikslas nėra rasti ir nubausti kaltuosius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (513)