Vilniuje aprobuotas Dainius Kreivys, Kaune – Jurgita Šiugždinienė, Klaipėdoje – Agnė Bilotaitė Klaipėdoje. J. Šiugždinienė yra buvusi Vyriausybės kanclerė, Kauno Technologijos universiteto prorektorė.

Taip pat prezidiumo posėdyje buvo patvirtinti kandidatai pirminiuose rinkimuose. TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis jiems nusiuntė aiškią žinią: kelio atgal nebėra.

„Kadangi gauti yra abiejų kandidatų sutikimai, mano laiške praeitos savaitės yra konstatuota, kad tai yra neatšaukiamas sutikimas – sutinkama su patvirtintomis taisyklėmis, sutinkama dalyvauti iki galo ir būti biuletenyje. (...) Yra tokia nuostata, kad kandidatai iš esmės turėjo galimybę ilgą laiką pažindintis su taisyklėmis, partijos nuostatais, institucijomis, kaip veikia partinės struktūros ir apsispręsti, ar jiems tai yra priimtina, ar ne. Kaip matome, dviems kandidatams tai nebuvo priimtina dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Du apsisprendė, ir jau viskas“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, jeigu kažkuris kandidatas visgi nuspręstų pasitraukti iš pirminių rinkimų, arba paaiškėtų kažkokios aplinkybės, kurios galėtų lemti kandidato pasitraukimą ar pašalinimą, galutinį sprendimą turėtų priimti partijos prezidiumas.

„Bet principinė nuostata yra ta, kad to kandidato pavardė bus biuletenyje“, – sakė TS-LKD vadovas.

TS-LKD prezidiumas taip pat aprobavo abėcėlinį partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Buvo priimtas sprendimas įtvirtinti partijos Tarybos rekomendaciją, kad vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti kandidatai negali kandidatuoti į Europos Parlamentą. Vienas iš tokių žmonių – Žygimantas Pavilionis, kiek anksčiau atsiėmęs savo kandidatūrą pirminiuose TS-LKD rinkimuose, taip pat Monika Navickienė, Paulius Saudargas, Antanas Matulas ir Dainius Kreivys.

„Konservatoriai mėgsta reginius, kai kurie kandidatai turi teisę mėginti įtikinti tarybą, nes taryba turi teisę sugrąžinti juos į sąrašą“, – sakė G. Landsbergis.

DELFI primena, kad TS-LKD nusprendė savo kandidatą prezidento rinkimuose rinkti atvirai, t.y., jų pirminiuose rinkimuose galės dalyvauti ne tik partijos nariai, bet ir jos simpatikai. Anot TS-LKD atstovų, balsavimui žmonės bus atrenkami itin griežtai, jie turės atitikti tam tikrus kriterijus. Atviri rinkimai numatomi lapkričio mėnesį.