Bendrovės „Litgas“, kuriai skirtas naujasis Norvegijos „Equinor“ krovinys, atstovas spaudai Paulius Jakutavičius BNS teigė, kad dujovežio „Arctic Princess“ įplaukimas ir švartavimasis atidėtas dėl nepalankių oro sąlygų. Pasak jo, kol kas neaišku, kada laivas galės įplaukti į uostą.

Uosto atstovė Dovilė Ringis BNS patvirtino, kad trečiadienį nuo 8 val. ryto uoste ribojama laivyba.

„Įplaukimo į Klaipėdos uostą laukia trys laivai, tarp jų ir dujovežis „Arctic Princess“. Laivas į uostą antradienį negalėjo įplaukti, nes tokio tipo laivams yra tam tikri apribojimai – jie gali įplaukti tik geromis oro sąlygomis ir tik šviesiu paros metu“, – BNS atsiųstame komentare teigė D. Ringis.

Pasak jos, 11 val. duomenimis, vėjo greitis uostamiestyje buvo apie 18 metrų per sekundę, gūsiuose jis siekė 23 metrų per sekundę

„Bangų aukštis jūroje siekia 3-4 metrus. Prognozuojama, kad vėjas didžiausią piką turėtų pasiekti 16-18 val. gūsiuose jo greitis gali būti iki 28 metrų per sekundę. Tikimasi, kad vėjas aprims tik ketvirtadienį paryčiais“, – sakė D. Ringis.

Šis krovinys bus paskutinis rugsėjį pasibaigiančiais dujiniais metais. Per šiuos metus SGD terminale iš viso bus priimta 19 dujovežių (10 didelės apimties ir 9 mažos apimties), iš viso į Lietuvą atgabenta beveik 1,4 mln. kubų SGD, visos dujos atgabentos iš Norvegijos.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)