D. Trumpas po savo kalbos JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke antradienį pareiškė, kad situacija Venesueloje yra nepriimtina. Šalis yra „tikrai viena blogiausių vietų“ pasaulyje, pabrėžė jis.

JAV nuo 2017 metų ne kartą skelbė sankcijas Venesuelai. Vašingtonas kaltina vyriausybę imantis veiksmų prieš kritikus, skatinant korupciją ir žlugdant šalies ekonomiką. N. Maduras kaltinimus atmeta. Jo vyriausybė esą tapo ekonominio karo auka.

Venesuelą yra ištikusi didelė ekonominė ir humanitarinė krizė. Infliacija šalyje šiuo metu siekia 200 000 procentų. Daugelis žmonių kenčia dėl hiperinfliacijos, maisto produktų ir medikamentų stygiaus, stringančio elektros ir vandens tiekimo. Krizė sukėlė masinę emigraciją.

JAV iždo departamentas antradienį nusitaikė į artimiausią Venesuelos prezidento N. Maduro aplinką, įvesdamas sankcijas jo žmonai ir keliems artimiems bendražygiams.

Buvusią Venesuelos generalinę prokurorę ir prezidento sutuoktinę Cilią Adelą Flores de Maduro departamentas įvardijo kaip vieną iš asmenų, padėjusių N. Madurui išlaikyti valdžią savo rankose.

„Iždo departamentas įves finansines nuobaudas visiems, atsakingiems už tragišką Venesuelos nuosmukį, bei tinklams ir asmenims, kuriais naudojamasi siekiant nuslėpti neteisėtai įgytus turtus“, - pranešime teigė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.