Vienu siūlomu projektu siekiama įtvirtinti draudimą parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus didesnėje negu 0,2 litro taroje, jeigu jų tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 6 procentai, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Ūkio ministerija šiam projektui siūlo nepritarti.

Taip pat siūloma uždrausti parduoti minėtus alkoholinius gėrimus didesnėje negu 0,25 litro taroje, jeigu jų tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra nuo 7 iki 7,5 procento, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą, ir panašiai. Ūkio ministerija taip pat linkusi nepritarti šiam siūlymui.

Be šių siūlymų, norima uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais, išpilstytais į puodelio tipo pakuotę nuplėšiamu dangteliu, liaudyje dar vadinamą „jogurtinę“. Ūkio ministerija siūlo Vyriausybei šiam projektui pritarti.

Šiuo metu alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti į plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 7,5 proc. Tuo tarpu apribojimų puodelio tipo tarai nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)