Rugpjūčio pradžioje sportininkas iškovojo 13 vietą laipiojimo sporto varžybose „Rock juniors 2018“, dar kitaip vadinamomis jaunųjų laipiotojų iki 14 metų pasaulio čempionatu.

Tai, kad Oskaro Mikelionio planai atstovauti Lietuvai Olimpiadoje rimti liudija įtempta treniruočių dienotvarkė padedant profesionalų komandai. 4 kartus per savaitę vykstančios laipiojimo treniruotės „Montis magia“ laipiojimo salėje, papildomi užsiėmimai su užsienio laipiojimo ekspertais, konsultacijos su „Alfa steps“ profesionaliais kineziterapeutais – tai jaunojo sportininko kasdienybė.

Savaitgaliais Oskarą, besivaržantį kartais net ir su suaugusiais sportininkais, galima išvysti laipiojimo varžybose didžiausiuose Lietuvos miestuose bei Rygoje.

Nuo 2016 metų sportininkas savo amžiaus grupėje Baltijos šalyse neranda konkurentų ir kasmet iškovoja Lietuvos jaunimo boulderingo čempiono bei Lietuvos jaunimo boulderingo taurės titulus.

Pasiekti aukštus rezultatus padeda ne tik talentas, bet ir išskirtinis atleto charakteris. Pozityvumas, kantrybė ir atkaklus tikslo siekimas – Oskaro savybės padedančios nesustoti susidūrus su sunkumais.

Dalyvavimas aukšto lygio tarptautinėse varžybose atletui taip pat ne naujiena – kasmetiniame „Rock juniors“ festivalyje Oskaras dalyvavo jau trečiąjį sykį.

Taip pat šiais metais sportininkas dalyvavo „Petzen Climbing Trophy“ tarptautinėse varžybose, iškovojo pirmąją ir antrąją vietas Londono apylinkėje Didžiosios Britanijos (BMC) jaunimo taurės atrankiniuose etapuose bei 7 vietą BMC jaunimo taurės superfinale. Per kelerius metus tarptautinėje arenoje įgyta patirtis neabejotinai prisidėjo prie aukšto sportininko rezultato „Rock juniors 2018“ varžybose.

„13 vieta pasaulyje trikovės disciplinoje – iš tiesų solidus mūsų šalies sportininko rezultatas. Nors Lietuvoje, dėl sportinių bazių trūkumo, yra ganėtinai sudėtinga treniruotis sudėtingumo ir ypač greituminio lipimo disciplinose, tačiau visus praėjusius metus su Oskaru ieškojome galimybių paįvairinti treniruočių rutiną, dalyvavome tarptautinėse varžybose ir nuosekliai dirbome. Tad nenuostabu, kad įdėtas darbas atsiperka puikiu rezultatu“, – sportininko pasirodymu tarptautinėje arenoje džiaugiasi Oskaro trenerė Milda Koreivaitė.

Svarbu paminėti, kad Oskaras – pirmasis ir turbūt kol kas vienintelis lietuvis besitreniruojantis visose trijose laipiojimo sporto varžybų rūšyse: greituminiame lipime, sudėtingumo ir boulderingo disciplinose. Būtent šios trys laipiojimo disciplinos ir sudaro trikovės rungtį, kurioje olimpinėse žaidynėse varžysis sportininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)