„Žinokite trūko kantrybė. Ir pikta, ir gėda. Šiandien (rugsėjo 22 d. – DELFI), Klaipėdos mieste (prie „Avitelos“, stotelėje) apie 16 val. policijos pareigūnai su nežymėta „Renault Laguna“, valst. nr. GGD321 tam, kad nubaustų seną, pagyvenusį žmogų (už gatvės perėjimą neleistinoje vietoje), net šiuškščiai patys pažeidė KET taisykles. Situacija tokia: senutė ėjo per gatvę iš praduotuvės (dvi perėjos tikrai labai toli), bet patruliuojantys pareigūnai vietoje to, kad sustotų ir saugiai palydėtų žmogų į kitą gatvės pusę (pažeidimas tikrai nėra piktybiškas), privertė seną žmogų stovėti per lietų, kai patys tuo metu šiltai sedėjo automobilyje ir rašė protokolą.

Žema ir apgailėtina. Būtų gerai sulaukti pačios policijos komentaro dėl šio pareigūnų poelgio.

P. S. Pridėsiu nuo savęs, tenka dažnai važinėti po miestą ir paskutiniu metu teko porą kartų stebėti būtent šios nežymėtos „Renault Lagunos“ veiksmus. Šią savaitę anksčiau patruliuojant atkarpoje Taikos pr. nuo Kauno gatvės iki Dubysos gatvės, šis tarnybinis automobilis tikrai elgėsi neadekvačiai: užsidegus žaliam šviesoforo signalui greitai startavo nuo šviesoforo, nurūkdavo į priekį, bet nieko nesustabdydavo ir tada vėl apsisukdavo ties kitu šviesoforu ir nurūkdavo atgal. Mano nuomonė, kaip vairuotojo, tai tikrai chuliganiškas vairavimas.

Ši situacija turėjo pasibaigti kitaip, senutė turėjo būti pervesta saugiai per gatvę, o pareigūnai važiuoti patruliuoti toliau“, – DELFI aiškino vyras.

DELFI paprašė Klaipėdos VPK pakomentuoti šiuos įvykio liudininko teiginius.

„Pareigūnai nubaudė ne vieną, o du žmones, vienas iš kurių, vyras, kirto gatvę neleistinoje vietoje dukart: policijos pareigūnams matant. Moteris nebuvo senutė, kuriai reiktų pagalbos: jai 64-eri metai, vaikšto nesunkiai. Rašant protokolą (apie 5 minutes), lietus buvo nustojęs, tik moteris tebelaikė rankoje skėtį.

Policijos pareigūnai stovėjo su įjungtais švyturėliais, tokiais momentais, atliekant tarnybą, KET nedraudžia taip elgtis. Abu žmonės su nusižengimu sutiko, policijos pareigūnams pretenzijų neturėjo.

Neišsiaiškinęs visų aplinkybių, pranešęs apie įvykį žmogus neturėtų skleisti visuomenei klaidingos informacijos apie policijos darbą nubaudė ne vieną, o du žmones, vienas iš kurių, vyras, kirto gatvę neleistoje vietoje dukart: policijos pareigūnams matant.

Moteris nebuvo senutė, kuriai reiktų pagalbos: jai 64 metai, vaikšto nesunkiai. Rašant protokolą (apie 5 minutes), lietus buvo nustojęs, tik moteris tebelaikė rankoje skėtį. Policijos pareigūnai stovėjo su įjungtais švyturėliais, tokiais momentais, atliekant tarnybą, KET nedraudžia taip elgtis.

Abu žmonės su nusižengimu sutiko, policijos pareigūnams pretenzijų neturėjo. Neišsiaiškinęs visų aplinkybių, pranešęs apie įvykį žmogus neturėtų skleisti visuomenei klaidingos informacijos apie policijos darbą“, – paaiškino Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupės specialistė Jūratė Albrektienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)