Geriausio metų planetos žaidėjo rinkimuose dalyvauja FIFA narių rinktinių kapitonai, treneriai ir po vieną kiekvienos šalies žiniasklaidos atstovą. Likusius 25 proc. galutinio įvertinimo sudaro bendro sirgalių balsavimo rezultatai.

Rinkėjai turėjo įvardinti tris favoritus: už pirmą vietą skirti 5 taškai, už antrą – 3, už trečią – 1.

Prieš tai dvejus metus iš eilės laurus pelnęs Portugalijos nacionalinės komandos kapitonas C. Ronaldo pirmoje vietoje įrašė buvusio savo bendraklubio iš Madrido „Real“ (Ispanija), prancūzo Raphaelio Varane'o pavardę.

Kitam „Real“ atstovui L. Modričiui jis skyrė antrą vietą, o buvusių konkurentų Madrido „Atletico“ lyderiui, prancūzui Antoine'ui Griezmannui – trečią.

Tiek Čempionų lygą, tiek pasaulio čempionatą šiemet laimėjusį R. Varane'ą į viršūnę kėlė ir L. Modričius, likusius savo balsus atidavęs C. Ronaldo ir A. Griezmannui.

Iš viso 5 kartus rinkimus laimėjęs Argentinos rinktinės kapitonas L. Messi laureatų trejete pirmą kartą nerado vietos savo bičiuliams iš „Barcelona“ (Ispanija) klubo.

Pirmoje vietoje jis įraitė L. Modričiaus pavardę, antroje pažymėjo Prancūzijos rinktinės ir „Paris Saint-Germain“ klubo puolėją Kylianą Mbappe, o trečią poziciją netikėtai skyrė savo amžinajam konkurentui C. Ronaldo.

Nuo 2011 metų, kai tapo Argentinos kapitonu, L. Messi šiuose rinkimuose dar niekuomet nebuvo davęs nė taško portugalui. Savo ruožtu, jis pats į geriausių trejetą nepateko pirmą kartą nuo 2006 metų.

Balsuoti už save FIFA rinkimuose neleidžiama.

Tuo metu rinkdamas geriausią metų strategą C. Ronaldo pirmenybę skyrė ne dabartiniam, o buvusiam savo treneriui. Daugiausiai taškų jis atseikėjo „Real“ praėjusiame sezone treniravusiam Zinedine'ui Zidane'ui, jam už nugaros paliko naujosios savo komandos Turino „Juventus“ (Italija) vairininką Massimiliano Allegri ir planetos čempionės Prancūzijos rinktinės vedlį Didier Deschampsą.

L. Messi balsavo už „Barcelona“ strategą Ernesto Valverde, jo pirmtaką, dabar treniruojantį „Manchester City“ (Anglija) Josepą Guardiolą ir M. Allegri.

L. Modričius atidavė duoklę Kroatijos rinktinės treneriui Zlatko Daličiui, D. Deschampsui ir Z. Zidane'ui.

Beje, pirmadienį Londone vykusioje apdovanojimų ceremonijoje nepasirodė nei C. Ronaldo, nei L. Messi. Dėl to po rekordinius penkis sykius prizą laimėjusios futbolo žvaigždės susilaukė kritikos.

„Jie negerbia kitų žaidėjų, FIFA ir viso futbolo pasaulio. Galbūt jie tiesiog yra per daug laimėję, kad sugebėtų pripažinti pralaimėjimą“, – rėžė futbolo veteranas iš Italijos Fabio Capello.

„Džentelmenu reikia būti ne tik laimint, bet ir pralaimint“, – auklėjo ir Kroatijos futbolo legenda, dabartinis federacijos prezidentas Davoras Šukeras.

Primename, kad Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas geriausių futbolininkų rinkimuose daugiausiai balsų atidavė L. Modričiui, likusius taškus skyrė Edenui Hazardui ir K. Mbappe.

Nacionalinės ekipos kapitonas Fiodoras Černychas savo trejetą išrikiavo taip: L. Modričius, C. Ronaldo, E. Hazardas.

DELFI žurnalistas Mindaugas Augustis savo favoritus geriausio žaidėjo nominacijoje išrikiavo taip: Mohamedas Salah, C. Ronaldo, A. Griezmannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją