„Nuodugniai apsvarstęs šį pasiūlymą, vis dėlto turiu konstatuoti, kad mano siekis dalyvauti 2019 m. LR Prezidento rinkimuose su savarankiška rinkimų programa ir komanda, visuomenės akyse taptų abejotinu, jei remčiausi vienos iš politinių partijų finansine ir organizacine parama, - feisbuke teigia G. Nausėda.

„Esu sąžiningas ir nuoširdus visų rinkėjų atžvilgiu, todėl renkuosi sudėtingesnį nepriklausomo kandidato kelią, ne tik deklaruodamas, bet ir realiai, nuosekliai ir kantriai siekdamas įvairių pažiūrų ir socialinio statuso žmonių paramos“, - savo sprendimą grindžia pasiskelbęs kandidatas į Lietuvos prezidentus.

Skelbiame visą G. Nausėdos atsakymą:

„Gerbiamas Gabrieliau Landsbergi,

Jūsų laiškas, kviečiantis apsispręsti dėl dalyvavimo pirminiuose Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos rinkimuose partijos kandidatui į Lietuvos Respublikos Prezidentus išrinkti, yra man labai svarbus. Jis įkvepia ir skatina toliau telkti Lietuvos piliečius konstruktyviam darbui. Tai, kad mano kandidatūrą iškėlė net 28 partijos skyriai, nors nepriklausau partijai, neorganizavau susitikimų su partijos nariais ir nevykdžiau rinkiminės agitacijos, rodo ypatingą žmonių įpareigojimą. Nuoširdžiai dėkoju jiems už viešai išreikštą pasitikėjimą manimi.

Nuodugniai apsvarstęs šį pasiūlymą, vis dėlto turiu konstatuoti, kad mano siekis dalyvauti 2019 m. LR Prezidento rinkimuose su savarankiška rinkimų programa ir komanda, visuomenės akyse taptų abejotinu, jei remčiausi vienos iš politinių partijų finansine ir organizacine parama. Prieštaringi vertinimai suteiktų terpę politinėms spekuliacijoms, kurios trukdytų atstovauti Lietuvos žmonių interesams kuriant Gerovės valstybę. Liktų nepasiektas ir kitas svarbus LR Prezidentui keliamas tikslas telkti skirtingų politinių pažiūrų piliečius, ieškant bendrų vardiklių ir sprendimų.

Esu sąžiningas ir nuoširdus visų rinkėjų atžvilgiu, todėl renkuosi sudėtingesnį nepriklausomo kandidato kelią, ne tik deklaruodamas, bet ir realiai, nuosekliai ir kantriai siekdamas įvairių pažiūrų ir socialinio statuso žmonių paramos.

Viliuosi, kad artėjantys TS-LKD pirminiai rinkimai partijai bus naudingi, nes kandidatai, atstovaujantys įvairias pasaulėžiūras ir sukaupę skirtingą profesinę patirtį, vidinėse diskusijose turės galimybę išgryninti savo vertybines pozicijas. Savojoje partijoje subrandinto kandidato į LR Prezidentus išrinkimas pasitarnaus ir pačios TS-LKD, ir visos Lietuvos politinės sistemos labui, o tai reiškia ir Valstybės stiprėjimui. Tikiuosi, kad einant būtent šiuo keliu, rinkimai taps tikra demokratijos ir augančios politinės kultūros švente bei aukštai pakels kokybės kartelę ateičiai.

Tvirtai tikiu, kad mano atsakymas leis mums toliau konstruktyviai ir geranoriškai bendradarbiauti vardan Valstybės augimo ir stiprėjimo, tiek rinkimų metu, tiek ir jiems pasibaigus“.

DELFI primena, kad TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis trečiadienį kreipėsi į tris politikus – kandidatais į prezidentus pasiskelbusius Gitaną Nausėdą ir Vygaudą Ušacką ir į Seimo TS-LKD frakcijos narę Ingridą Šimonytę.

Kreipimesi buvo siūloma partijos parama rinkimuose. „TS-LKD Prezidiumo vardu kreipiuosi į jus klausdamas: ar sutinkate dalyvauti TS-LKD rinkimuose, kurių metu suteiksime savo paramą kandidatui Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose?“, – buvo rašoma G. Landsbergio laiške.

Kandidatų sutikimas, jeigu būtų duotas, anot G. Landsbergio, bus traktuojamas kaip galutinis ir nebeatšaukiamas apsisprendimas dalyvauti narių ir partijos rėmėjų balsavime lapkričio 3-4 dienomis. Kandidatai sprendimą turi priimti ir atsakymą pateikti iki rugsėjo 25 d. 17 val.

„Jeigu atsakymo iki nurodyto laiko negausiu, manysime, jog TS-LKD paramos prezidento rinkimuose atsisakote“, – rašoma minėtame laiške.

Kandidatai savo atsakymą turi pateikti iki rugsėjo 25 d. 17 val.

G. Nausėda atsakymą G. Landsbergiui pateikė pirmasis.

TS-LKD prezidiumas rugsėjo 26 dieną ruošiasi tvirtinti galutinį sąrašą kandidatų, dalyvausiančių atviruose partijos rinkimuose. Šiuose rinkimuose balsuoti galės ne tik TS-LKD partijos nariai, bet ir iš anksto atrinkti partijos šalininkai.