Penktadienį LFF stadione lemtingas buvo vienintelis „Žalgirio“ kampinis antrame kėlinyje, po kurio smūgiu galva pasižymėjo gynėjas Mamadou Mbodjis.

Šeimininkai laimėjo 1:0 ir priartėjo prie A lygos lyderių iki dviejų taškų.

„Žinojome, ko laukti ir ką daryti. Norėjome valdyti aikštės vidurį ir tai pavyko, bet padarėme klaidų, kurios virto pavojingais momentais prie mūsų vartų. O lemtinga buvo standartinė situacija.

Kova aštrėja, dabar kiekvienos rungtynės bus ypatingai svarbios. Bet kuriuo atveju, dar žaisime su „Žalgiriu“, ir tuomet reikės reabilituotis jau už tris pralaimėjimus“, – komentavo V. Čeburinas.

Jo auklėtiniai išties turėjo teritorinę persvarą aikštėje, tačiau iki galo neišvystė nė vienos pavojingos atakos.

„Sūduva“ šįkart išrikiavo netradicinę gynėjų grandį, kurioje buvo ne penki, o keturi futbolininkai.

„Žalgiris“ flangais neatakuoja, jų krašto gynėjai puolime neaktyvūs. Visos atakos rengiamos per vidurį, ir mums ten reikėjo daugiau jėgos“, – sprendimą aiškino V. Čeburinas.

Kazachas neigė, jog marijampoliečiai po ilgo žygio Europos taurių turnyruose prarado iniciatyvą vietiniame fronte, nors prisiminė paskutinę dvikovą su „Žalgiriu“, kai vilniečiai LFF taurės ketvirtfinalyje ką tik iš Škotijos grįžusius jo auklėtinius sutriuškino 4:1.

„Žalgiriui“ ta pergalė suteikė psichologinį pranašumą, bet čia mes buvome nusiteikę atsigriebti. Šiandien nepavyko, bet tai dar ne pabaiga. Negaliu sakyti, kad kritome į duobę. Tiesiog atsirado naujų žaidėjų, kuriems reikia laiko adaptuotis“, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris.

Pastiprinimo čempionams reikia ir dėl niekaip nesitraukiančių negandų. Penktadienį jau mačo pradžioje susižeidė gynėjas Andro Švrljuga. Nors kroatas žaidė iki pertraukos, jį teko pakeisti.

„Patys svarstome ir analizavome, kokios yra šitos traumų virtinės priežastys. Tačiau atrodo, kad mums tiesiog nesiseka – dauguma traumų ištinka po kontaktų su varžovais“, – rankomis skėsčiojo V. Čeburinas.

Tuo metu „Žalgirio“ strategas Valdas Urbonas pergalę vadino „gražia ir labai vertinga“.

„Didžiausi jos kaltininkai yra žaidėjai, kurie atidavė daug jėgų, parodė, ką sugeba. Pirmame kėlinyje buvo daug kovos, susitiko viena kitos vertos komandos. Kažkiek nustebino „Sūduvos“ išsidėstymas, jų sprendimas dažnai bandyti laimę smūgiuojant iš toli. Džiugu, kad mūsų vartininkas Armantas Vitkauskas su šiais šūviais susitvarkė.

Antrame kėlinyje įvartis pakeitė žaidimą. „Sūduva“ bandė išlyginti, mes galėjome pasinaudoti atsivėrusiomis erdvėmis, turėjome gerų situacijų antram įvarčiui. Varžovai nieko nesukūrė? Na, turbūt tai mūsų nuopelnas“, – dvikovą aptarė V. Urbonas.

Specialistas taip pat atskleidė prieš rungtynes atspėjęs lemiamo įvarčio autorių.

„Aš prieš mačą pasakiau M. Mbodjiui, kad šįvakar turi įmušti, jis tai padarė“, – šypsojosi treneris.

DELFI paklaustas, kas lems nugalėtojų titulą – paskutinis tarpusavio mačas su „Sūduva“ ar taškų rinkimas dvikovose su silpnesniais oponentais – V. Urbonas spėlioti nenorėjo.

„Dabar galime gera nuotaika žiūrėti į priekį. Bet daug kalbėti apie ateitį nenoriu. Turime atsakingai ruoštis kiekvienoms rungtynėms“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)