Pirmame kėlinyje nedidelę teritorinę persvarą turėjo svečiai, bet geresnes progas kūrė vilniečiai, kurių atakų smaigalyje tykojo Louisas Ogana.

28-ą min. puolėjas iš Nigerijos smūgiuodamas galva kone iš vartininko aikštelės mušė šalia virpsto, o 40-ą min. pabėgo į pasimatymą su „Sūduvos“ vartininku Ivanu Kardumu, tačiau jo nepergudravo.

Vis dėlto ne L. Ogana tapo vietos sirgalių didvyriu penktadienio vakarą. 54-ą min. po Tomašo Šimkovičiaus pakelto kampinio gynėjas Mamadou Mbodjis laimėjo oro dvikovą ir galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Nors savo pasiekęs „Žalgiris“ atsitraukė, „Sūduva“ rimtos grėsmės kitoje aikštės pusėje iki finalinio švilpuko taip ir nesukūrė.

Lyderių dvikovai pirmą kartą šiame sezone teisėjavo arbitrų brigada iš užsienio: paradui vadovavo FIFA kategorijos teisėjas iš Latvijos Andris Treimanis su tautiečiais. Be to, pirmąsyk šiais metais tvarką prižiūrėjo penki arbitrai.

Laimėję Valdo Urbono auklėtiniai ėmė kvėpuoti į nugaras titulą ginantiems čempionams turnyro lentelėje. Lyderius dabar skiria vos du taškai: „Sūduva“ jų turi 51, „Žalgiris“ – 49.

Iki šiol A lygoje Marijampolės ir Vilniaus klubai pasidalino po pergale ir kartą sužaidė lygiosiomis. Pastarąjį sykį komandos buvo susitikusios rugsėjo pradžioje LFF taurės ketvirtfinalyje, kurį žalgiriečiai svečiuose laimėjo 4:1.

Dar viena akistata lyderių laukia per papildomą A lygos ratą, kuriame žais šešios geriausios čempionato komandos.

Rezultatas

„Žalgiris“ 1 – 0 „Sūduva“
54' [1 – 0] Mamadou Mbodjis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)