Jo duomenimis, rytą smogikai įsiveržė į keturių policininkų namus Šopiano apygardos Kaprano kaime. Vietos gyventojams pavyko išlaisvinti vieną iš pagrobtų pareigūnų.

Pranešama, kad prieš pat incidentą radikalios islamistų grupuotės „Hizb-ul-Mujahideen“ nariai paskelbė internete vaizdo įrašą. Jie pareiškė žudysią policininkus, jeigu šie nepasitrauks iš tarnybos. Po žudynių šeši tenykščių teisėsaugos institucijų darbuotojai įteikė vyresnybei atsistatydinimo prašymus.

Padėtis Džamu ir Kašmyre, vienintelėje Indijos valstijoje, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai, yra sudėtinga nuo 1947 metų, kai nepriklausomybę įgijusi Britų Indija suskilo į dvi valstybes - Indiją ir Pakistaną. Opiausia dvišalių santykių problema yra klausimas, kam turi priklausyti Kašmyras. Dėl jo kilo du iš trijų Indijos ir Pakistano karų. Kašmyre nėra valstybinės sienos: jo teritoriją skiria kontrolės linija.

1989 metais įkurta „Hizb-ul-Mujahideen“ - viena didžiausių ginkluotų grupuočių, veikiančių valstijos teritorijoje ir siekiančių, kad ji būtų atplėšta nuo Indijos. Naujasis Delis kaltina kaimyninį Pakistaną teroristų rėmimu ir riaušių kurstymu. Islamabadas atmeta šiuos kaltinimus.