Visos aplink Vilniaus senamiestį esančios gatvės uždaromos jau penktadienį, 22 valandą. Važiuoti automobiliu bus negalima ne tik centrine miesto dalimi, bet ir pagrindinėmis gatvėmis.

Pavyzdžiui, vairuotojams bus neprieinamos T. Kosčiuskos, Arsenalo ir Žygimantų gatvės. Penktadienį vakare bus uždarytos ir Jogailos, Pylimo gatvės, taip pat vairuotojai nebegalės važiuoti Maironio, B. Radvilaitės gatvėmis.

Eismas šiomis gatvėmis bus atnaujintas tik rugsėjo 22 d., šeštadienį, vakare, nuo 22 valandos.

Svarbu ir tai, kad nuo rugsėjo 17 d. iki pat rugsėjo 22 d. minėtose gatvėse draudžiama sustoti ir stovėti. Kitaip tariant, automobilių šiose gatvėse negali būti absoliučiai.

Kaip DELFI pasakojo policijos pareigūnai, taikstytis su pažeidėjais, nusprendusiais palikti automobilį ten, kur tą daryti draudžiama, neketinama. Pareigūnai tikino, kad nepaisantys draudimo sulauks ne tik baudų, bet ir jų automobiliai bus nuvežti prievartiniu būdu.

Eismo ribojimai Vilniuje popiežiaus vizito metu

Nemokamas viešasis

Į Vilnių savo transportu atvykusiems svečiams automobilius siūloma palikti atokesniuose nuo centro rajonuose. Taip pat rugsėjo 22 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis prie „Siemens“ arenos, Žvėryne prie viešojo transporto apsisukimo ir Ukmergės gatvėje šalia prekybos centro „Senukai“.

Palikus savo automobilį vienoje iš aikštelių kelionę link centro tęsti nemokamu viešuoju transportu.

Tas pats laukia ir Kauno

Panaši situacija laukia ir kauniečių. Čia centrinė miesto dalis bus nepasiekiama ne tik gyventojams, bet ir aptarnaujančiam transportui, taksi automobiliams.

Kauno senamiestis vairuotojams bus nepasiekiamas nuo pat šeštadienio 8 val. ryto iki sekmadienio 17 val. Eismą reguliuos gausios policijos pajėgos ir automobiliai į draudžiamą zoną bus neįleidžiami, tik iš jos išleidžiami.

Pabrėžiama, kad sekmadienį, rugsėjo 23 d., eismo ribojimų bus ir Kauno Savanorių prospekte. Eismo ribojimai didžiausioje miesto gatvėje vyks keliais etapais, kuomet numatoma popiežiaus kortežo kelionė link Santakos parko, sekmadienį iš ryto bei popiežiaus kelionė iš Kauno apie 16 valandą.

„Nei taksi, nei pavežėjimo įmonės į saugomą perimetrą patekti negalės. Eismas bus leidžiamas iki policijos posto ir ne toliau. Vietos gyventojai išvykti galės, tačiau grįžti atgal galės tik po vizito. Rugsėjo 23 dieną bus ribojamas eismas Savanorių prospektu. Rekomenduoju sekmadienį organizuoti maršrutus taip, kad nereikėtų nei važiuoti, nei kirsti Savanorių prospekto“, – pataria Kauno apskrities VPK Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra

Iš viso į Šv. Mišias Santakoje bus išdalinta net 90 tūkst. kvietimų. Automobilius bus galima palikti Aleksoto aerodrome, prie „Megos“, prie ASU – iš čia vyks specialūs autobusai į Santakos parką.

Automobilių gali neberasti

Besiruošdama Popiežiaus vizitui Kauno policija teigia, kad sunerimti turėtų tie vairuotojai, kurie ketina savaitgalį palikti automobilius miesto centrinėje dalyje.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė teigia, kad jei automobiliai bus palikti tose vietose, kuriose trukdys eismui, jie gali būti tiesiog nuvilkti.

„Taip, tokia galimybė yra, tačiau mes ruošiamės iš anksto ir ne vietoje paliktų automobilių savininkus informuosime, kad automobilius patrauktų. Jei bus tokių, kurie automobilių nepatrauks yra tikimybė, kad jie bus nuvilkti“, – DELFI teigė J. Kazragytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)