Preliminariais duomenimis, rugpjūtį keleivių skaičius traukiniuose labiausiai išaugo maršrutuose Vilnius-Trakai (30 proc.) ir Radviliškis-Klaipėda (19 proc.), praneša „Lietuvos geležinkeliai“.

Taip pat gerokai - 50 proc. - ūgtelėjo tarptautiniu maršrutu Vilnius-Minskas keliaujančiųjų skaičius. Rugsėjį bendrovė taip pat fiksuoja didesnį keleivių srautą.

„Naujausi duomenys rodo, jog keičiasi lietuvių keliavimo įpročiai ir vis labiau vertinamos kelionės traukiniais. Nuolat tobuliname paslaugas ir siekiame skatinti žmones rinktis saugų, patogų ir aplinkai draugišką susisiekimą. Tuo tikslu šiemet vasarą atlikome reikalingus infrastruktūros atnaujinimo darbus, kurių tikslas - gerinti paslaugų kokybę. Tai buvo iššūkis ir mums, ir keleiviams, tad noriu padėkoti už supratimą ir lojalumą“, - pranešime teigia „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos vadovas Linas Baužys.

Rugpjūtį pagal bendrą keleivių skaičių populiariausi maršrutai išliko Vilnius-Kaunas, Vilnius-Ignalina-Turmantas ir Vilnius-Klaipėda.

Iš viso per aštuonis šių metų mėnesius bendrovės traukiniais keliavo 3,4 mln. žmonių - 7 proc. daugiau nei pernai sausio-rugpjūčio mėnesiais.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet toliau plečia maršrutų tinklą: nuo spalio keliones tarp Klaipėdos ir Šilutės pradedantis traukinys paskatins žmones į darbus ir atgal važiuoti ne nuosavais automobiliais, o viešuoju transportu. Tai bus trečiasis naujas traukinių maršrutas šiemet. Nuo šių metų sausio „Lietuvos geležinkeliai“ keleivius iš Vilniaus veža į antrą didžiausią Latvijos miestą - Daugpilį, o nuo rugsėjo 29 d. per Lietuvą pradės kursuoti keturias sostines sujungsiantis traukinys Kijevas-Minskas-Vilnius-Ryga.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet patvirtino ilgalaikę strategiją iki 2030 metų ir užsibrėžė tikslą dukart padidinti keleivių skaičių - nuo 4,7 mln. iki 8 mln.