Keliautojai įspėjami atidžiai planuoti keliones ir tai, kad pasiekti oro uostą popiežiaus vizito metu gali trukti ilgiau nei įprasta, ketvirtadienį pranešė Lietuvos oro uostai.

Pasak Vilniaus oro uosto vadovo Dainiaus Čiuplio, oro uoste popiežių pasitiks tik oficiali delegacija bei kviestiniai svečiai, atvykstantys pagal iš anksto su aukščiausiomis institucijomis suderintą sąrašą.

Galimybės čia išvysti bei pasveikinti pontifiką maldininkai neturės.

„Be to, tuo metu leisis nemažai kitų lėktuvų, tad papildoma žmonių koncentracija gali apsunkinti grįžtančių bei išvykstančių keleivių judėjimą. Todėl visų maldininkų prašoma susilaikyti nuo vykimo į oro uostą“, – rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.

Keliautojai taip pat įspėjami, kad per popiežiaus vizitą Vilniuje keisis eismo srautai, viešojo transporto trasos, atskirose sostinės dalyse bus ribojamas ar visai draudžiamas eismas, todėl šeštadienį ir sekmadienį kelionė į Vilniaus oro uostą gali trukti ilgiau nei įprasta.

„Visus, kurie šį šeštadienį ar sekmadienį ketina vykti į oro uostą, raginame atidžiai suplanuoti savo kelionę ir išvykti bent pusvalandžiu anksčiau nei įprastai“, – sako D. Čiuplys.

Jo teigimu, per pontifiko vizitą oro uostas veiks kaip ir įprasta.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)