Vadai vardijo įvairius profesinės karo tarnybos privalumus, labai geras socialines garantijas... Mane labiausiai paveikė tai, kad karius vadovybė labai skatina siekti aukštojo mokslo, suteikia APMOKAMAS mokslo atostogas.

Taigi daug nebesvarstęs, po 9 mėnesių NPPK tarnybos, pasilikau kariuomenėje.

Po metų tarnybos įstojau į universitetą. Taigi ir tarnavau kariuomenėje, ir mokiausi universitete. Apmokamos atostogos labai pravertė, sėkmingai baigiau pirmą kursą.

Štai ir vėl rugsėjis, artėja nauja mokymosi sesija. Staiga sužinau, kad mokymosi atostogos kariams NEBEAPMOKAMOS. MAN – ŠOKAS. Tai kas motyvavo tarnauti Lietuvos kariuomenėje, galimybė sklandžiai mokytis universitete be didelių finansinių smūgių nebeegzistuoja. Kodėl? Kokiu tikslu apgaudinėjami kariai?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento specialistė Aušra Vaitkevičiūtė

Profesinės karo tarnybos kariams, studijuojantiems pirmą kartą savo iniciatyva pagal atitinkamos pakopos formaliojo švietimo studijų programą, atostogų suteikimas, trukmė ir apmokėjimas nesikeitė. Krašto apsaugos sistemos vadovybė skatina ir teigiamai vertina profesinės karo tarnybos karių ir kito krašto apsaugos sistemos institucijų personalo siekį savarankiškai mokytis ir kelti kvalifikaciją.

Šių metų liepos mėn. keičiant Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 59 straipsnį buvo tikslintas teisinis reguliavimas dėl karių atostogų ir kitų susijusių garantijų siekiant suvienodinti su nauja redakcija išdėstytu Lietuvos Respublikos darbo kodeksu, tačiau nuostatos dėl mokymosi atostogų nesikeičia.