Moon Jae-inas, į Pchenjaną atvykęs tam, kad išjudintų įstrigusias pastangas įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti branduolinio ginklo, teigė, kad Kim Jong-uno vizitas gali įvykti dar šiemet, nebent tam sutrukdytų „nenumatytos aplinkybės“.

Pietų Korėjos vadovas pridūrė, kad Šiaurės Korėja sutiko „visam laikui uždaryti“ Tongčang-ri raketų bandymų ir paleidimo kompleksą. Pasak jo, tai vyktų dalyvaujant „atitinkamų šalių ekspertams“.

Moon Jae-inas taip pat pridūrė, kad Pchenjanas gali uždaryti ir Jongbjono branduolinį kompleksą, tačiau tai galėtų įvykti tik tuo atveju, jei „atitinkamų veiksmų“ imtųsi ir Vašingtonas.

Vis dėlto ginklų kontrolės ekspertas Jeffrey'is Lewisas nebuvo linkęs tokiam Pchenjano siūlymui suteikti pernelyg didelės reikšmės, nes, pasak jo, sutariama, kad šis urano sodrinimo kompleksas „buvo pastatytas kaip tik tam, kad būtų paaukotas“. Ekspertas pridūrė manąs, kad šalis turi mažiausiai dar vieną panašų objektą.

Be kita ko, Pchenjane susitikę Šiaurės ir Pietų Korėjų lyderiai informavo apie planus sujungti šalių geležinkelių sistemas, toliau rengti per karą išskirtų šeimų susitikimus ir bendradarbiauti sveikatos priežiūros srityje.

Penktasis istorijoje ir trečiasis šiais metais dviejų Korėjų viršūnių susitikimas vyksta rugsėjo 18-20 dienomis Pchenjane.