Antradienį LRT radijui S. Skvernelis tvirtino, kad Vyriausybė dirba kasdienį darbą ir nei jis, nei vienas kitas ministras apie rinkimus negalvojantis. S. Skvernelis juokaudamas sakė, kad šiuo metu kandidatų į prezidentus yra nemažai, tad visuomenė jau gali nesunkiai pasirinkti.

„Dabar tikrai yra pakankamai daug kandidatų. Gal žmonėms ir užteks pasirinkti iš to kiekio, kuris yra“, - retoriškai klausė Vyriausybės vadovas.

Šiuo metu apsisprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose viešai deklaravo G. Nausėda, A. Juozaitis, diplomatas Vygaudas Ušackas, Seimo nariai Aušra Maldeikienė ir Naglis Puteikis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis bei Lietuvos liberalų sąjūdžio iškeltas europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Potencialiais, tačiau savo sprendimo dar nepaskelbusiais kandidatais yra laikomi S. Skvernelis, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, didžiausio konservatorių skyrių palaikymo sulaukusi Seimo narė Ingrida Šimonytė, apkaltos būdu iš prezidento posto pašalintas ir kol kas rinkimuose dalyvauti teisės neturintis europarlamentaras Rolandas Paksas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 21-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, tarp pasiskelbusių ir tokio sprendimo dar nepadariusių kandidatų dalyvauti 2019 m. prezidento rinkimuose palankiausiai vertinamas yra G. Nausėda (palankiai vertina 66 proc.). Po jo toliau rikiuojasi V. Matijošaitis (58 proc.), A. Maldeikienė (52 proc.), S. Skvernelis (52 proc.), I. Šimonytė (50 proc.), V. Ušackas (43 proc.), N. Puteikis (41 proc.), P. Auštrevičius (36 proc.), A. Juozaitis (31 proc.), V. Mazuronis (30 proc.), R. Paksas (28 proc.).

Prezidento rinkimai vyks 2019 m. metų pavasarį.