Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ rugpjūčio 21-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, kad šalyje padėtis pastaruoju metu gerėja mano tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai (62 proc. iš jų mano, kad reikalai šalyje iš esmės krypsta į gerąją pusę ir 38 proc. nurodė, kad padėtis blogėja), o visų kitų partijų rėmėjai yra daugiau nepatenkinti padėtimi Lietuvoje, nei patenkinti. Labiausiai dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei Darbo partijos rinkėjai.

Per pastarąjį mėnesį 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie mano, kad reikalai šalyje blogėja, o lyginant su tyrimu prieš metus (2017 m. rugpjūtį) matyti, kad pastebinčių situacijos pablogėjimą Lietuvoje sumažėjo 3 procentiniais punktais.

Kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę, dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 1000 eurų), vadovai, specialistai ir tarnautojai ir besimokantis jaunimas, dirbantys valstybiniame sektoriuje, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Dažniau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (68 proc. mano, kad reikalai iš esmės krypsta į blogąją pusę), gyvenantys kaimo vietovėje (66 proc.), respondentai su viduriniu (68 proc.) ar žemesniu nei vidurinis išsilavinimu (70 proc.), pensininkai (66 proc.) bei darbininkai ir ūkininkai (70 proc.), lenkų (74 proc.) ir rusų (69 proc.) tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų rinkėjai (66 proc.).

2 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.