Kaip Eltai sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas, S. Skvernelis su asociacijos atstovais aptars, kokių priemonių Vyriausybė galėtų imtis, kad smulkus ir vidutinis verslas galėtų lengviau konkuruoti su didžiaisiais rinkos žaidėjais.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę naujienų portalas Delfi.lt paviešino Vyriausybės planą, kuriame įvertinta daugiau nei dvidešimt priemonių siekiant stabilizuoti kainas - kalbama apie prekybos tinklų užimamos rinkos dalies matavimą savivaldybėse, sutarčių tarp prekybos tinklų ir tiekėjų reglamentavimą ir pan.

Portalo duomenimis, planuojama iš prekybininkų reikalauti skaidresnės apskaitos, kuri leistų lengviau nustatyti, kiek jie uždirba, bausti už per didelę rinkos koncentraciją ir skatinti smulkųjį verslą.

Pats S. Skvernelis patvirtino, kad dokumentas yra tikras, tačiau dar neužbaigtas.

Rugpjūtį premjeras socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat samprotavo, kodėl brangstant žaliavoms maisto produktų kainos gyventojams kyla, tačiau žaliavoms pingant, kainų kreivė žemyn netraukia.

„Jei supratimo, dialogo ir bendrų sprendimų nebus, Vyriausybė išnaudos visas įstatymais suteiktas teises ir galias. Prireikus būsime priversti ieškoti ir nestandartinių būdų apginti visuomenės ir vartotojų interesus“, - prieš mėnesį socialiniame tinke rašė ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)