Moterų porinių dviviečių valčių 2000 metrų A finale lietuvės be didesnio varžovių pasipriešinimo nuplaukė pirmos per 6 min. 44,15 sek. bei tapo pasaulio čempionėmis.

Antroje distancijos dalyje varžovėms vilčių nepalikusios mūsų šalies irkluotojos antrąją vietą užėmusias Naujosios Zelandijos atstoves Brooke Donoghue ir Olivią Loe (6.46,28) aplenkė daugiau nei 2 sek.

Bronzos medalius pelnė JAV duetas Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (6.47,75).

M. Valčiukaitė pasaulio čempionate triumfavo po penkerių metų pertraukos. 2013 metais jos partnere buvo Donata Vištartaitė.

I. Adomavičiūtei šis aukso medalis yra pirmasis tokio rango varžybose.

Kaip jau skelbta, Mindaugas Griškonis vyrų vienviečių valčių varžybose iškovojo bronzos medalį. Triskart Europos čempionas finale sekmadienį 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 42,9 sek.

M. Griškonis 2015 metų pasaulio čempionate taip pat iškovojo bronzą.

Pasaulio irklavimo čempionato nugalėtojomis tapusias Mildą Valčiukaitę ir Ievą Adomavičiūtę pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, įspūdingas čempionių kelias į šią aukštumą ir visam pasauliui skambantis Lietuvos himnas yra visos šalies džiaugsmas ir pasididžiavimas.

„Nuoširdus darbas ir valia nugalėti, kurie atvedė sportininkes į šią auksinę pergalę, yra įkvėpimas ir padrąsinimas kiekvienam – visuomet ryžtingai ir ištvermingai siekti užsibrėžto tikslo“, – sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė, kaip pranešė jos Spaudos tarnyba, taip pat pasveikino ir bronzos medalį iškovojusį Mindaugą Griškonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)