Permainingas moterų finalas

Susitikimo pradžioje kur kas geriau atrodė Kauno „ACME – Žalgiris“ klubas, kuris netruko susikurti sau apčiuopiamo 4 įvarčių pranašumo (5:1). Didžiąją dalį pirmojo kėlinio pirmavę žalgirietės vis tik persvaros neišlaikė ir jau 26 rungtynių minutę rezultatas tapo lygus (12:12). Garliavos komanda paskutinėmis pirmojo kėlinio minutėmis dar ir išsiveržė į priekį ir prieš pertrauką pirmavo rezultatu 16:15.

Antrajame kėlinyje Kauno rajono komanda ir toliau nemažino apsukų ir vienu metu jau jos turėjo 4 įvarčių pervarą (22:18). Vis tik antrajam kėliniui persiritus į antrą jo pusę žalgirietės sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir iškovoti pirmąjį trofėjų šiame sezone. Pergalę praėjusių metų Lietuvos čempionės šventė rezultatu 35:30.

Rezultatyviausiai Kauno „ACME – Žalgiris“ gretose žaidė Audinga Kniubaitė, pelniusi 9 įvarčius, Greta Burkaitė ir Klaudija Šidlauskytė pridėjo po 6, Simona Jaškūnaitė – 4. Garliavos komandoje 9 kartus pasižymėjo Evelina Dževerakaitė, 7 įvarčius pelnė Greta Rinkevičiūtė, 6 – Karolina Sparnauskaitė, 5 – Emilė Aglinskaitė.

Tai buvo jau ketvirtoji žalgiriečių iškovota supertaurė. Vienintelį kartą 2015 metais ją buvo laimėjusi Garliavos komanda.

„Granitas – Karys“ – pirmą kartą iškovojo supertaurę

Kauno „Granito – Kario“ ekipa prieš sezoną atsisveikinusi su keliais savo lyderiais parodė kovingą charakterį ir iškovojo pirmąjį sezono trofėjų – LRF supertaurę. Kauniečiai nuo pat susitikimo pradžios demonstravo drausmingą rankinį ir įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 9:8. Nors pirmosios rungtynių dalies metu jiems solidesnės persvaros susikurti nepavyko, tačiau prieš pertrauką jie turėjo dviejų įvarčių pranašumą (16:14).

Vaizdas aikštėje per daug nesikeitė ir po pertraukos. Į kiekvieną Klaipėdos „Dragūno“ bandymą spurtuoti Kauno klubas atsakydavo rezultatyviomis atakomis ir tą spurtą užgesindavo. Kauno „Granitas – Granitas“ ne tik kad neprisleido artyn klaipėdiečių, bet dar sugebėjo padidinti pranašumą ir likus žaisti dešimt minučių pirmavo net keturiais įvarčiais (27:23).

Toks pat skirtumas tarp komandų buvo ir likus žaisti keturias minutes (31:27), tačiau tuomet į lemiamą šturmą kilęs „Dragūnas“ grąžino intrigą ir pradėjus tiksėti paskutiniai minutei tarp komandų buvo jau tik vieno įvarčio skirtumas (31:30). Lemiamoje atakoje „Granitui – Kariui“ įvarti pelnė Modestas Štarolis, o Klaipėdos klubas savo paskutinę ataka baigė klaida.

Kauno „Granito – Kario“ rankininkams tai pirmasis toks titulas klubo istorijoje.2015 metais jie buvo pralaimėję tam pačiam Klaipėdos „Dragūnui“, o 2016 metais nusileido Alytaus „Varsos – Stronglaso“ klubui. Nė vienam Lietuvos rankinio klubui dar nė karto nepavyko šio trofėjaus laimėti du metus paeiliui.

Šiame mače Kauno klube rezultatyviausiai žaidė Modestas Štarolis – 9 įvarčiai, Irmantas Asakavičius – 6 įvarčiai, Karolis Grigas – 4 įvarčiai, tačiau naudingiausiu komandos žaidėju išrinktas vartininkas Lukas Gurskis, kuris ne tik puikiai gynė komandos vartus, bet dar ir pelnė 3 įvarčius.

Klaipėdos ekipoje rezultatyviausias žaidėjas buvo Žanas Gabrielius Virbauskas – 9 įvarčiai, 4 kartus pasižymėjo Lukas Juškėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)