1. Įsidėkite daug užkandžių

Iš kelionių su savo dviem vaikais mes su vyru išmokome – užkandžiai yra mūsų bičiuliai. Įprastomis aplinkybėmis neleistume vaikams valgyti daug užkandžių prieš pusryčius, bet keliaujant, ypač jei kelionė ilga, vaikai pavargsta, tad užkandžių arsenalas jus išgelbės.

2. Įsidėkite daug sauskelnių ir atsarginių drabužių

Reikia įsidėti daugiau sauskelnių ir drabužių, bet nepersistenkite. Susipakuokite įprastą sauskelnių kiekį ir įsidėkite 3–5 papildomas (priklausomai nuo kelionės ilgio), taip pat paimkite atsarginių drabužėlių komplektą. To visiškai pakaks.

3. Įsidėkite žaislą, su kuriuo kūdikis miega, ar mėgstamą antklodę, jei tokią turi

Jei jūsų kūdikis nemėgsta miegoti svetimose vietose, šie dalykai pravers. Mano sūnus labai sunkiai užmigdavo svetimose vietose. Draugė pasiūlė pasiimti jo antklodę, ir iš tiesų turėdamas bent vieną pažįstamą daiktą jis greičiau užmigo.

Kelionė su vaikais

4. Nupirkite naujų žaislų ir suvyniokite

Puikus sumanymas, jei laukia ilga kelionė lėktuvu ar automobiliu. Nupirkite kelis nedidelius, nebrangius žaislus, suvyniokite. Kai vaikai pasidarys irzlūs, pradžiuginsite nauju žaisliuku, bus įdomu jį išvynioti, paskui žaisti. Su vienu žaislu galima laimėti apie pusvalandį.

5. Įsidėkite daug lipdukų

Pasiimkite ne tik spalvojimo knygelių, pieštukų, kreidelių, bet ir lipdukų. Ūgtelėjusiems vaikams patinka lipdukai. Mano vaikai daugybę kartų ramiai skrido, turėdami lipdukų knygelę ir lapą popieriaus.

6. Turėkite pilnai įkrautą elektroninį prietaisą

Planšetinis kompiuteris „iPad“ yra mano išsigelbėjimas ilgų skrydžių metu. Jis būna paskutinis mano gelbėtojas, kai visa kita vaikams pabosta. Skrydžio pradžioje visada jaučiuosi energinga, tad kodėl iš pradžių nepažaidus su vaikais.

Kelionė su vaikais

7. Įsigykite vietas lėktuvo priekyje

Kuo arčiau priekio, tuo geriau. Greičiau įlipsite, greičiau išlipsite, be to, priekyje yra šiek tiek vietos, kurią mažylis galės patyrinėti, kai pabos sėdėti. Būsite arčiau stiuardesių – maža ko prireiks. Keliaudama su kūdikiu, mėgstu sėdėti kėdėje prie lango.

8. Ilgesniems skrydžiams geriau nusipirkti vietą vežimėliui

Jei laukia ilga kelionė su kūdikiu, verta nusipirkti vietą lopšiui, kad skrydžio metu mažylis turėtų kur miegoti. Tiesa, yra svorio apribojimai lopšiams, pasidomėkite.

9. Priduokite į bagažą vežimėlį

Dauguma oro linijų bendrovių nemokamai paims jūsų vežimėlį ar sėdynę automobiliui, tuo verta pasinaudoti. Tai reiškia, kad iki pat įlipimo į lėktuvą galėsite vežiotis kūdikį po oro uostą, o nusileidus vežimėlį jums paduos prie vartų.

10. Skirkite pasiruošimui daugiau laiko

Susilaukusi vaikų supratau, kad viskam reikia daugiau laiko, taip pat ir kelionėms. Skirkite bent 15 min. daugiau laiko. Visada nutinka kas nors netikėto, tad kam jaudinti dar ir dėl laiko trūkumo?

11. Nekreipkite dėmesio į žmonių žvilgsnius – jūs neprivalote atsiprašinėti už tai, kad jūsų kūdikis dar mažas

Tai bene svarbiausias patarimas keliaujant. Kai su kūdikiais ilgai ar trumpai skrendate lėktuvu, važiuojate traukiniu, autobusu, atsiras bent vienas žmogus, kuris bus nepatenkintas jūsų kūdikio elgesiu. Nekreipkite dėmesio. Kūdikis verks, nes kūdikiai taip elgiasi, žmonėms belieka su tuo susitaikyti. Tėvai neprivalo atsiprašinėti už savo vaikų verksmą.