Apie ką mes čia…

Netikėtai susipažinę oro uoste, Frenkas ir Lindsi iš pirmo žvilgsnio pajaučia vienas kitam didžiulę antipatiją. Viskas gal ir būtų gerai, atsižvelgus į oro uosto dydį, jeigu ne vienas paprastas faktas – judviejų kelionės tikslas – tos pačios itin nekenčiamo jaunikio vestuvės. Todėl, neturėdami kur dėtis, vienišiai nusprendžia laiką vestuvėse praleisti kartu.

Patys to nesuprasdami, jie įsimyli vienas kitą. Bet tuo pačiu momentu jiems iškyla paprastas klausimas, ar du skirtingi ir visiškai vienas kitam savo charakteriu netinkantys žmonės gali būti kartu? Atsakymą į šį klausimą žino tik jie patys.

Kūrinio turinys

Komedijos apie vestuves... Iš pirmo žvilgsnio ši labai banali tema kine kartais sugeba nustebinti ir palikti tikrai labai malonų įspūdį. Tuo mes galėjome įsitikinti žiūrėdami vieną didžiausių šių metų hitų „Pasakiškai turtingi“. Bet ar tokių filmų yra daug? Deja, bet ne. Dažniausiai filmai apie vestuves ar kokius kitus balius atsiduoda naftalinu, dėl kurio neįmanoma jų žiūrėti ir pozityviai vertinti.

Toks skeptiškas nusiteikimas aplankė ir einant žiūrėti šio naujojo režisieriaus Victoro Levino darbo. O viskas dėl to, jog filmo anonsas man pasirodė labai nuobodus ir neįtraukiantis. Ir tai yra didžiausia šios juostos bėda, nes žmonės, atsakingi už reklaminę kampaniją, nepastengė net perteikti visos šios juostos esmės. Todėl pats tą pabandysiu padaryti.

Šis filmas savo stiliumi man labai priminė nuostabią Richardo Linklaterio „Prieš...“ trilogiją, kurioje svarbiausiu pagrindinių herojų ginklu tapo įdomus dialogas. Čia viskas vyksta panašiai, tik gal pokalbiai nėra tokie gilūs ir susiję su paprastomis gyvenimo tiesomis. Šioje juostoje visas dėmesys buvo sukoncentruotas ne į mus supantį pasaulį, o į vidurio amžiaus žmones, kurie per kelis dešimtmečius nesugebėjo sutvarkyti savo asmeninio gyvenimo. Ir tai tikrai veža. Toks siužetinės linijos pateikimas, kurioje beveik pusantros valandos vyksta dviejų cinikų pokalbis, leidžia suvokti kai kurias 40-ečiams būdingas gyvenimo tiesas. Manau, tai buvo daroma su vienu tikslu – parodyti, kokie mes galime būti sulaukę tokio amžiaus, kaip pagrindiniai filmo herojai.

Todėl iš karto ir pratęsiu apie personažus, kurių šioje juostoje – du. Jaunikio brolis Frenkas spinduliuoja tokia charizma, jog jo baidosi net patys aršiausi žvėrys kaip pumos. Toks jis kietas. Dialogu prasme, jis yra tikra ironijos mašina, būtent todėl jis ir tampa esminiu humoro varikliu šiame filme. Jo kandūs ir labai taiklūs posakiai, kurie žeidžia jį lydinčios damos ego, priverčia nuoširdžiai kvatoti seanso metu.

Tuo tarpu Lindsi irgi nėra pėsčia. Šis herojus pakelia labai aštrias temas, susijusias su vyriškumu ir pajėgumu lovoje. Kas irgi atrodo pakankamai juokinga, nes tenka pripažinti, jog apatinio kraniuko disfunkcija yra viena iš didžiausių vyrų baimių.

Be prasmingų pokalbių ir vykusių herojų, filme daugiau nieko nėra. Todėl, jeigu manote, jog tai filmas apie vestuves – nuvilsiu, jokių vestuvių čia nebus parodyta. Jos tik fonas pagrindinio dueto bendravimui ir vienas kito atradimui.

Taip pat juostos metu yra ir kelios itin keistos ir labai jau dviprasmiškos scenos, kurios nedaro visiškai jokios įtakos pagrindinės siužetinės linijos vystymui. Viena iš tokių scenų – seksas. Žiūrint į ją... Aš čia tiesiog neturėjau visiškai jokių minčių, kodėl ji išvis buvo parodyta. Nes tai net nejuokinga buvo, o graudu.

Bet atmetus kelis nevykusius momentus, filmas palieka tikrai gerą įspūdį. Tai, žinoma, nėra ta juosta, kurią norėsis dar kartą peržiūrėti, bet ji tikrai garantuos neblogą laiką kine. Ypač, jeigu tai bus koks nors pasimatymas.

Techninė juostos pusė

Filmo istorija sulipdyta atsakingai. Montažas vietoje ir laiku, todėl pasibaigus peržiūrai susidarė toks įspūdis, kad savaitgalį aš praleidau kartu su herojais. Viskas čia buvo pateikta sekundės tikslumu.

Kameros darbas labai jau standartinis tokiems projektams, todėl nieko ypatingo čia tikrai nėra. Svarbu, jog čia buvo išvengta drebančios kameros efekto, kuris pastaruoju metu taip mėgstamas Holivudo kino kūrėjų.

Garso takelis ir garso montažas malonūs ausims. Kiekviena filme pateikta muzikinė kompozicija tiko rodomoms scenoms, kas tikrai nuteikė itin maloniam ir atpalaiduojančiam pasisėdėjimui.

Aktorių kolektyvinis darbas

Seniai bematytas romantinėse komedijose, kietas ir amžinai jaunas Keanu Reevesas šįkart privertė pasijuokti ne tik iš savo vaidinamo personažo, bet ir iš savęs. Panašiai galvoju ir apie mano labai mėgstamą Winoną Ryder, kuri pastaraisiais metais yra dažna viešnia televiziniuose projektuose kaip visiems puikiai pažįstamas serialas „Keisti dalykai“ ar „Parodyk man didvyrį“.

Jie abu sukūrė tikrai šaunų tandemą, į kurį buvo malonu žiūrėti. Ir to tikrai pakako sukurti bendrai siužetinei linijai gerą atmosferą, nes gi ant jų pečių čia viskas ir laikėsi.

Verdiktas

„Tikslas vestuvės“ – itin lengvai sukramtoma, bet pakankamai prasmingą turinį turinti romantinė pokalbių komedija, kurioje Keanu Reeveso ir Winonos Ryder tandemas parodo, kaip reikia mokėti priimti save senstant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)