„Dar vertiname vis dėlto, bet konkrečiai terminas apskundimui yra rugsėjo 17 diena. Kol kas matau daugiau argumentų neskųsti, negu skųsti. Bet galutinio sprendimo dar nėra“, - sakė energetikos ministras.

ELTA primena, kad EK sprendimą ginče su „Gazprom“ neoficialiai paskelbė gegužės 24 dieną, oficialiai - po dviejų mėnesių.

EK pateikė koncernui tolesnės veiklos skaidrumo ir konkurencijos taisyklių laikymosi nurodymus, tačiau baudų nepaskyrė. EK numato, kad, jeigu „Gazprom“ pažeis nurodymus, institucija galėtų skirti baudą, siekiančią iki 10 proc. įmonės pasaulinės metinės apyvartos be būtinybės įrodyti, kad buvo pažeistos ES antimonopolinės taisyklės.

EK tyrimas dėl „Gazprom“ dominuojamos pozicijos kai kuriose Europos valstybėse truko septynerius metus. Jo veiksmus aktyviai skatino Lietuvos Vyriausybė.

Rusijos dujų kompanijai grėsė apie 8 mlrd. eurų baudos už piktnaudžiavimą monopoline padėtimi Europos Sąjungos dujų rinkose.

Skaičiuojama, kad dėl nesąžiningos „Gazprom“ taikytos kainodaros Lietuva yra patyrusi apie pusantro milijardo eurų nuostolį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)