„Visas kūnas turi erogeninį potencialą“, – teigia sekso terapeutė Jenni Skyler, vadovaujanti Kolorade esančiam Intymumo institutui.

Puiku, bet kas tiksliai yra erogeninė zona? Paprastai tariant, tai „bet kuri kūno zona, kuri liečiama turi potencialą sukelti erotinį ir seksualinį susijaudinimą“, aiškina J. Skyler. Tiesą sakant, šių zonų galima rasti nuo galvos iki kojų pirštų, o karščiausios vietos priklauso konkrečiai nuo žmogaus. „Manau, kad reikia sužadinti visas kitas erogenines zonas ir tik tada judėti prie genitalijų“, – womenshealthmag.com svarsto sekso terapeutė.

1. Burna ir lūpos

Jūsų lūpos yra ypač jautrios, o tai paaiškina, kodėl geras bučinys teikia tokius neįtikėtinus pojūčius, teigia knygos „Sex for Grown-Ups“ autorė Gloria Brame. Pojūčius sustiprins švelnių ir jausmingų bei gilių ir aistringų bučinių kaitaliojimas. Labai tikėtina, kad antroji pusė tai įvertins.

2. Akių vokai, kakta ir skruostai

Jūsų burna nėra vienintelė veido vieta, turinti erotinio potencialo. Skruostai gali būti tikrai jautrūs. „Jeigu antroji pusė užmerks aukis, o jūs švelniai liesite jos skruostus, tai tikrai labai jaudins“, – neabejoja J. Skyler. Švelniai bučiuojant kaktą, akių vokus ir skruostus „suaktyvinamas giluminis jausmas, kad tavimi rūpinamasi“, teigia sekso terapeutas Stephenas Snyderis iš Niujorko, parašęs knygą „Love Worth Making“. Toks intymumas gali labai jaudinti.

3. Pilvas

„Priklausomai nuo moters nusiraminimo, pilvas gali tikrai būti seksualus“, – sako J. Skyler. Kaip kakta ir skruostai, tai itin pažeidžiama vieta. Kažkaip tas pažeidžiamumas susijęs su žmonių susijaudinimu.

4. Kaklas ir raktikaulis

„Kaklas nepakankamai išnaudojamas, – tikina J. Skyler. – Tai itin seksuali vieta.“ Nesvarbu, švelniai liečiate ar grubokai kandžiojate, norint iš šios zonos išpešti daugiausia, reikia prisiminti, kad kuo lėčiau, tuo geriau.

5. Riešai ir keliai

„Bet kuri jautri vieta turi erogeninės zonos potencialą“, – tikina J. Skyler. Štai kodėl daug moterų jaučia, kad jų riešai ir kitapus kelių esanti zona yra nepakankamai įvertintos. Tad jeigu norite sujaudinti visą kūną, įžangos metu nepamirškite ir jautrios šių vietų odos.

6. Ausys

Nors tai gali skambėti keistai, tačiau ausų lytėjimas teikia nemažą malonumą. Pasirodo, galima fiziologiškai paaiškinti, kodėl švelnus ausų kramsnojimas įžangos metu yra toks seksualus. Jūsų ausies lezgeliai gerai aprūpinami krauju, dėl ko ši vieta yra labai jautri.

7. Vidinė šlaunų pusė

Ta pati erzinimo technika vidines šlaunų puses gali paversti iš proto varančia erogenine zona. „Daugelis moterų mėgsta, kai jas čia liečia“, – aiškina J. Skyler. Šią vietą galima bučiuoti ar glamonėti, artėjant prie išorinių lyties organų, paskui atsitraukti ir vėl viską pakartoti iš naujo.

8. Pėdos

„Žmonės pėdų lytėjimą dievina arba jo nekenčia, – įspėja J. Skyler. – Kai kuriems atrodo, kad pirštų čiulpimas yra labai seksualu ir juos tai užveda.“ Bet kokiu atveju turite nepamiršti, kad jūsų antroji pusė neturi jaustis nepatogiai.

9. Viršutinė ir apatinė nugaros dalis


Galvojant apie erogenines zonas, nugara greičiausiai nebus pirma į galvą atėjusi kūno vieta, tačiau jos lytėjimas gali suteikti neįtikėtinų pojūčių, tikina sekso terapeutai. „Kad moteris susijaudintų, ji privalo būti atsipalaidavusi, – aiškina J. Skyler ir priduria, kad nugara – ypač viršutinė jos dalis – yra ta vieta, kuri kaupia įtampą, todėl jausmingas nugaros masažas moterį gali ne tik atpalaiduoti, bet ir padėti sujaudinti.

„Nors atpalaiduojantis gilus šios zonos masažas iš prigimties nėra erogeninis, jis suteikia erdvės susijaudinimui“, – toliau dėsto sekso terapeutė ir pataria norintiems situaciją dar labiau įkaitinti toliau leistis žemyn, nes vieta tarp apatinės nugaros dalies ir sėdmenų yra labai jautri.

10. Speneliai

Paprastai moterų speneliai yra jautrūs, nors pageidaujamas lytėjimo būdas – nuo švelnaus glamonėjimo iki nestipraus kandžiojimo – visiškai skiriasi, teigia G. Brame. Kad jūsų partneris žinotų, kaip tinkamai liesti, būtinai turite pasakyti, kada pojūčiai geri, o kada jau per grubu.

11. Tarpas tarp krūtų

Kai partneris pradeda leistis jūsų kūnu žemyn, priartėjus prie krūtų visą dėmesį pasigrobia speneliai, tačiau krūtinė gali pasiūlyti ir daugiau erogeninių zonų. Pasak J. Snyder, daugeliui moterų patinka, kai liečiama zona tarp krūtų, esanti pačiame krūtinės ląstos centre. Leiskite partneriui erzinančiai lytėti šią vietą, paskui sukamaisiais judesiais liesti aplink krūtis ir tik tada pereiti prie spenelių.

12. Vulva

Svarbus ne vien klitoris ir G taškas, mat vulva (tai yra išorinė jūsų makšties vieta) yra viena didelė erogeninė zona. Norint iš jos išpešti daugiausia, St. Snyderis pataria partneriui leisti naudotis liežuviu, peniu, pirštu ar sekso žaisliuku „kaip teptuku“, sukti ratus aplink šią vietą ir lengvai braukti aukštyn ir žemyn, kol moteris nebegalės tverti ir prašys įeiti į vidų.

13. Klitoris

Jeigu klitoriui teikiate dar nepakankamai dėmesio, padarykite tai. Tai neabejotinai pats jautriausias jūsų kūno taikinys, teigia G. Brame. Leiskite partneriui pradėti nuo plunksnos lengvumo lytėjimo ir pamažu pereikite prie švelnaus trynimo. Klitorį stimuliuoti galima ir abiem partneriams tinkančiu sekso žaislu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)