„Yra toks lozungas „Amerika – numeris 1“, jį reikia gerbti, visi amerikiečiai – dideli patriotai, aš tai žinau, tai taip pat labai gerai. Bet kai šis lozungas pereina į taikymo praktikoje stadiją, jis kartais ima prieštarauti būtinybei ieškoti kompromisų ir susitarti“, – sakė S. Lavrovas per Vladivostoke Tolimuosiuose Rytuose vykstančio Rytų ekonomikos forumo sesiją.

S. Lavrovas pažymėjo, kad kalbama ne tik apie Rusijos ir JAV santykius, tačiau pridūrė: „Nors jie turbūt labiausiai užnuodyti.“

Pasak jo, šiuo metu pasaulyje daug grėsmių: terorizmas, organizuotas nusikalstamumas, narkotikų kontrabanda. „Tikiuosi, kad vis dėlto įsivyraus supratimas, jog reikia mums drauge kovoti su grėsmėmis ir blogiu, o ne bandyti vienoje ar kitoje situacijoje, kaip dabar Sirijoje, veikti vieniems prieš kitus, naudotis ekstremizmo grėsmėmis siekiant šios minutės tikslų“, – pažymėjo S. Lavrovas.

Jis teigė, kad JAV „dauguma atvejų į derybas nesileidžia, pirmiausia skelbia sankcijas, paskui dar (daugiau sankcijų) ir tik paskui – derybos“.

„Taip buvo dėl Šiaurės Korėjos, taip buvo dėl ES“, – pridūrė S. Lavrovas.

Pasak Rusijos diplomatijos vadovo, jau „tapo maniera, kad jeigu kas nors truputį ne taip, skelbiamos prievartinio poveikio priemonės“.

„Nemanau, kad galima tikėtis... tokios politikos sėkmės“, – pažymėjo jis.