Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymų pataisas. Už balsavo 102, prieš – 1 Seimo narys.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad kitais metais būsto nuomos kompensacijoms bus numatyta maždaug 2 mln. eurų.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas suabejojo, ar visos savivaldybės bus aktyvios ir nuomosis butus socialiai remtiniems gyventojams. Jis siūlė savivaldybes paskatinti aktyviau plėtoti socialinį būstą.

„Viena savivaldybė sakys, kad nenori nuomoti, o kita savivaldybė žadės daug nuomotis“, – teigė Biudžeto ir finansų komiteto narys.

L. Kukuraičio teigimu, dabar Lietuvoje socialinio būsto laukia apie 10,5 tūkst. gyventojų. Pernai jo sulaukė maždaug 1 tūkst šeimų, o 460 gavo nuomos kompensaciją.

Pirmosios pataisos, įteisinančios naują finansinės paramos socialiai remtinoms šeimoms formą – būsto nuomos kompensaciją vietoje socialinio būsto – įsigaliojo nuo 2015-ųjų. Tačiau ši naujovė nebuvo populiari.

Tai 2017 metų pavasarį patvirtino Valstybės kontrolė. Būsto nuomos kompensacijomis 2015 metais pasinaudojo tik 0,3 proc., o 2016 metais – 6,8 proc. į jas galinčių pretenduoti šeimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)