Nepaisydamas spaudimo iš Romos katalikų bažnyčios ir profsąjungų, tvirtinusių, kad šaliai būtina išlaikyti tradicinę poilsio dieną, 2012-aisiais tuometinis Italijos premjeras Mario Monti liberalizavo prekybos sekmadieniais taisykles, taip siekdamas paskatinti ekonomikos augimą.

„Ši liberalizacija iš tiesų griauna Italijos šeimas“, – tvirtina L. Di Maio. Politikas yra populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (M5S) lyderis. „Mums ir vėl reikia pradėti riboti prekybos centrų darbo laiką“, – žurnalistams sakė L. Di Maio.

Šiemet prekybą sekmadieniais apribojo ir Lenkija. Konservatorių vyriausybė tokį sprendimą grindė grįžimu prie Romos katalikų vertybių.

Italijos ir Lenkijos sprendimai prieštarauja ir trukdo lėtai sekmadienio prekybos valandų liberalizacijai visoje Europoje, kurios prekybininkai susiduria su spaudimu dėl pirkimo internetu pakilimo.

Mažųjų Italijos parduotuvėlių savininkai ilgai siekė, kad M. Monti sprendimas būtų pakeistas, tvirtindami, jog jų verslas susiduria su neteisinga konkurencija iš didžiųjų prekybos centrų pusės.
L. Di Maio teigė, kad didžiosios parduotuvės privalės nedirbti ir valstybinių švenčių dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)